Arda Turan har snakket med FC Barcelona i Istanbul. Her er noen av de viktigste kommentarene fra intervjuet.
28 år gamle Arda Turan har nettopp blitt en del av Barcelona-familien etter fire år i Atlético Madrid og fem år i hans første profesjonelle klubb, Galatasaray. Den allsidige spilleren med sterk fysikk og offensiv mentalitet beskriver overgangen til Catalonia som “kulminasjonen av en drøm“. Arda er fortsatt på ferie i hjemlandet, Tyrkia, der fcbarcelona.com har snakket med han i forkant av den offisielle presentasjonen som er på Camp Nou, fredag kl. 16:00.
For de fleste spillere er det å spille for Barça høydepunktet i karrieren. Hva betyr det for deg å bli en del av klubben?

— Det beyr mye å bli en del av FC Barcelona. Det er min drøm, en belønning for alt arbeidet jeg har vært igjennom og høydepunktet i karrieren min. Det betyr alt for meg.

Hva gjorde deg mest interessert i å bli Barcelona-spiller?

— Det som tiltrakk meg mest var Barças verdier. Det er tydelig at det som gjør denne klubben annerledes og forskjellig fra andre lag, er dens verdier.

Filosofien/systemet i Barcelona er ulikt Simeones Atlético. Tror du din spillestil vil tilpasses Luis Enriques Barça kjapt?

— Jeg har en forkjærlighet til Barças fotballfilosofi. Mitt mål er å spille her og tilpasse den til min filosofi som handler om å aldri gi opp, alltid tro på meg selv, alltid tro på laget og kjempe helt til slutten. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å tilpasse meg systemet og bli bedre for hver dag.

Du har ofte snakket om Messi og din beundring av han. Hvordan vil det bli å nå kunne spille sammen med han?

— Vel, hva kan jeg si om Messi? Har er enkelt og greit den beste spilleren noensinne. Det har jeg sagt i mange intervjuer tidligere og det gjelder fortsatt. Han er best. Det blir en ære å spille i lik drakt som han og for det samme laget.

Hvem var din helt i barndommen?

— Min helt har alltid vært Maradona, men av nåværende spillere er svaret naturligvis Iniesta.

Du har vært med på en av Atléticos beste perioder i klubbens histore. Tror du det kan være en faktor som vil hjelpe å slå rot i et lag som er vant til å vinne?

— Jeg har alltid vært heldig nok til å se mine drømmer bli virkelighet og realisere mine mål. Fra nå av, vil målet mitt være å vinne hvert eneste trofé som står på spill. Hvorfor ikke strebe etter å vinne alle seks?

Hvor godt kjenner du til Barcelona, og liker du byen?

— Jeg elsker Barcelona. Jeg ble født i Istanbul nær havet, og nå er jeg heldig nok til å igjen våkne hver dag nær havet. Men den viktigste måten å føle seg komfortabel på i en ny by, er å være suksessfull i den. Jeg er sikker på at det vil være tilfellet.

Kjenner du noen av dine nye lagkamerater fra før av?

— Ivan Rakitic, jeg snakker ofte med han etter kamper.