I et intervju med Graham Hunter, satte midtbanegeneralen ord på hva han synes om sine lagkamerater i Barça, ifølge uefa.com

Marc-André ter Stegen

Han er fantastisk, en overraskelse. Jeg kjente ikke til han og hadde aldri sett han spille før. Jeg synes han var en god signering av (tidligere fotballdirektør) Zubizarreta, en fantastisk signering, fordi han kan være Barças keeper for de neste 10, 12 eller 15 årene, så lenge han selv vil. Jeg har aldri sett en keeper spille så godt med begge bein. Han har vært en massiv overraskelse. Jeg tror han har det som skal til for å bli den beste keeperen i verden.

Javier Mascherano

En venn og rollemodell. Det er fantastisk å se hvordan han har tilpasset seg Barcelona-stilen. Han er intelligent, en leder både på og av banen, og en rollemodell for klubben. Selv om han ikke er tidligere La Masia-student, virker det likevel som han er det. Hans dedikasjon og karakter er ekstraordinær. Om Mascherano vil folk komme til å si: «En spiller som kom fra en annen fotballkultur, men var i stand til å tilpasse seg til Barcelona problemfritt». Han statuerte et eksempel.

Jordi Alba

Han er en god venn. Spør du meg, er han den beste venstrebacken i verden, uten tvil. En spektakulær fotballspiller, en vinner og med en utrolig karakter som gjør han godt egnet til å spille for Barcelona. Han er han sterk personlighet. Han kan bli en god leder om han går inn for det. Jeg er veldig stolt av Jordi fordi jeg så han debutere for Spania, jeg så han signere for Barça — jeg rådet han til å komme hit — og jeg har en stod porsjon hengivenhet til han. Han fortjener alle gode ord folk sier om han, den beste venstrebacken i verden, pluss at han er i sensasjonell form.

Gerard Piqué

Piqué er den fødte leder, både på og av banen. Nå har han blitt verdens beste midtstopper igjen, fordi han gikk inn for det. Han sa mye under pre-season og har levert i etterkant. Han er 28 år og den beste i sin posisjon, så han har fire eller fem utrolige år igjen foran seg, og han er en nøkkelfigur i garderoben og på gressmatta. Laget gjør det godt i forsvar, takket være spillere som Piqué og Mascherano.

Andrés Iniesta

Han er fantastisk. Jeg synes han er den mest talentfulle spanske spilleren gjennom tidene. Han er en fantastisk spiller, en herlig person med en stort hjerte. Han er god på alt: Måten han behandler andre mennesker, et eksempel i garderoben og ute på banen. Han er en leder. Han vil alltid ha ballen og gjemmer seg aldri bort. Andrés utgjør en forskjell overalt på banen. Han er ekstraordinær. Det har vært den absolutte glede å ha spilt ved hans side gjennom alle disse årene.

Sergio Busquets

Jeg har et svakt punkt for Busquets på alle måter. Han er en nær venn og jeg tror han er den spilleren med best fotballforståelse, både i angrep og forsvar, i verden. Hans intelligens på banen er et underverk, og av banen kjenner jeg ingen som jeg har bedre tilknytning med enn han. Jeg sa ikke dette på pressekonferansen (da Xavi annonserte sin avskjed) men jeg synes han er min naturlige avtager både i garderoben og på banen. Han er skjebnesbestemt til å være Barcelonas leder for det neste tiåret, uten et snev av tvil.

Luis Suárez

Jeg er veldig glad i Luis fordi vi kjente hverandre litt før han kom til Barça, gjennom felles venner i Ajax som Gabi. Han er en fantastisk spiller. Måten han spiller med ryggen mot mål, hans forståelse av spillet, og hvordan vi kan sende baller opp mot han, men uansett er medtaket godt. Han skaffer frispark, han er en målscorer, han har det samme killer-innstinktet som Samuel Eto’o. Han er utrolig i boksen. Hans øye for mål og måten han finner den avgjørende pasningen på er fantastisk. Han er en ekstraordinær spiller og på toppen av det, en utrolig person i garderoben. Han har tilpasset seg veldig godt i Barcelona og jeg er glad på hans vegne, for han er ydmyk, hardtarbeidende og har beina godt plassert på jorda.

Neymar

Neymar er en fantastisk person, utrolig, når man tar hans profil i Brasil og hvor verdensklasse han er i betraktning, er han en veldig ydmyk person, og har god innflytelse i garderoben. En spiller så talentfull at når Messi legger opp, vil han være verdens beste spiller uten tvil. Han utgjør en merkbar forskjell som 22-åring, og det veldig vanskelig i Barcelona. Neymar kommer til å nå en gullalder.

Messi

Han er den minste, men best til alt, sågar i lufta. Messi er et fenomen. Jeg kommer ikke til å si noe nytt. Det Messi gjør er fantastisk. Han er til og med best på å forsvare. Når han setter press på backene, vinner han ballen tilbake. Han er best i alt, uansett hva han gjør.