En Ronald Koeman som er under blytungt press om dagen møtte pressen i forkant av morgendagens kamp mot Cadiz CF på en noe utradisjonell måte.

Det svært skuffende resultatet mot Granada mandag kveld ser ut til å være dråpen som har fått begeret til å renne over for de fleste culés, og nå virker det å kun være et spørsmål om tid før nederlenderen må forlate kontoret på Camp Nou.

Gåtefull pressekonferanse

På pressekonferansen onsdag ettermiddag stilte Koeman opp med et notat og lesebriller. Han leste notatet og forlot så pressekonferansen uten å ta imot et eneste spørsmål. Her er Koemans uttalelse i sin helhet:

– Hei, alle sammen. Klubben og manageren gjennomfører en rekonstruksjon av klubben. Klubbens finansielle posisjon er relatert til sportssaker og vice versa, og betyr at vi må gjenreise fotballaget uten å kunne gjøre store investeringer. Dette krever tid.

De mange unge talentene klubben har kan bli verdensstjerner om noen år. Det positive med å gjenopprette en klubb på denne måten er at de unge spillerne får sjanser, slik Xavi og Iniesta i deres dager. Men igjen må vi be om tålmodighet.

Å havne høyt på tabellen ville vært en stor suksess. Europeisk fotball er god skole for disse unge talentene, men vi kan ikke forvente mirakler i Champions League. Tapet mot Bayern Múnchen må bli sett fra det perspektivet.

Prosessen vi er i krever at spillerstallen har betingelsesløs støtte. Både i ord og handler. Jeg har tro på at pressen anerkjenner denne prosessen.

Det er ikke første gang klubben befinner seg i en lignende situasjon. Vi stoler på at dere vil støtte oss gjennom denne vanskelige perioden. Som lag er vi veldig glade for all støtte vi fikk fra fansen i kampen mot Granada. Visca Barça og takk for at dere kom.