Ousmane Dembélé er klar for en kamp som blir helt spesiell for ham. I det første oppgjøret mot Borussia Dortmund var 22-åringen utilgjengelig på grunn av skade, men nå er franskmannen klart til dyst mot gamleklubben.

Kommende utfordringer for Barça

– Vi har viktige kamper i vente, først mot Dortmund så Atlético. Vi må være godt forberedt til disse kampene.

– Mot Dortmund må vi vinne for å sikre avansement så fort som mulig. Det er den viktigste kampen i denne delen av sesongen. Med supporternes støtte håper vi å skaffe tre poeng og møte Inter rolig til sinns.

– Det er veldig vanskelig [for motstandere] å vinne på Camp Nou fordi Barça har spillere på øverste nivå, herlige supportere og en klubb med masse historie. Med støtten fra våre fans gjør vi alltid det beste vi kan for å vinne hjemme.

Dembélé mot sin tidligere klubb

– Kampen mot Dortmund blir spesiell for meg. Jeg har fortsatt venner blant mine tidligere lagkamerater. Vi blir rivaler på onsdag, men det endrer ingenting. Jeg dro for tre år siden og har ikke sett dem siden da. Emosjonelt blir det en vanskelig kamp, men det blir gøy å møte dem igjen og spille mot dem.

– De er et lag som angriper og sjeldent spiller defensivt. De spiller alltid som et lag og gir alt i jakten på seier i hver eneste kamp, for de er et kvalitetslag. De kommer med masse intensitet, men Camp Nou venter på dem.

Fit for fight

– Under sesongoppkjøringen følte jeg meg veldig bra, men så ble jeg skadet og ute i en måneds tid, og da jeg kom tilbake sleit jeg litt med fysikken. Nå må jeg kjempe for en plass i laget, for vi er et sterkt lag og det er mer konkurranse om plassene nå enn i tidligere sesonger. Vi har veldig gode angripere med mye kvalitet, og vi er motiverte til å bli enda bedre.

– Etter jeg kom til Barça for tre år siden har jeg forbedret meg på forberedelser inn mot kamper. Jeg drar på treningsstudio og varmer opp skikkelig. Barça er et fantastisk lag med store spillere, det får deg til å ville gi alt.

Beste mål for FC Barcelona

– Da jeg scoret mot Tottenham, eller kanskje mot Chelsea. Jeg foretrekker målet mot Tottenham fordi jeg hadde masse rom og det liker jeg. For meg er det favorittmålet.

Fransk samarbeid

– Jeg ønsker å vise hva jeg er god for på banen. Hele laget hjelper meg, men jeg får veldig god hjelp av Clément [Lenglet] og Samuel [Umtiti].

– Griezmann har jeg vært venn med en god stund og han gir meg mange tips. Han er en veldig god person og en god venn. Han gjør det veldig bra sammen med resten av laget og trengte ikke lang tid for å tilpasse seg.

– Messi er en fantastisk spiller. Jeg pleide å se Messi på TV da jeg var yngre, men å spille med han er er enda bedre. Det er en ære for meg å høre at jeg har talent fra han, men jeg må også bevise det på banen.