Det har vært langt fra noen god start på 2019/2020-sesongen for Valverdes menn, og etter 2–0-tapet mot Granada sist lørdag begynner tålmodigheten å ta slutt for mange culés verden over. Over lengre tid har har spekulasjonene om Valverdes tid i klubben er omme florert, og etter det sterkt følelsesmessige tapet mot Liverpool i fjorårets Champions Leauge vil mange ha en endring. (Noe også Tommy Granli Muniz og Tobias Storruste Dahle i redaksjonen har delt sine tanker om)

Usikker framtid for Valverde

Hovedpersonen selv har uttalt at han som manager ikke kan annet enn å føle seg ansvarlig for de dårlige prestasjonene, men fornekter samtidig noe «krisetilstand» i klubben:

– Krise? Dette er sånn det kan være i fotballverdenen. Du kan komme deg inn i en krise på et par-tre dager, men så komme deg like kjapt ut av den.

– Tidligere sesonger har vi vært mye mer stabile og hatt en tydelig fordel ovenfor de andre lagene, men denne sesongen har vi ikke startet godt.

Valverde mener selv han ikke tror stillingen hans som manager, på tross av de dårlige resultatene, er truet. En ting er i alle fall helt sikkert; det eneste som gjelder nå er å reise seg og skaffe seks poeng denne uka – og det starter i morgen, hjemme mot Villarreal.

Tirsdagens gjester med bedre seriestart enn oss

Villarreal CF har hatt en noenlunde lik start på sesongen som Barcelona FC resultatmessig. Faktisk ligger «den gule ubåten» ett poeng foran katalanerne med åtte poeng på de fem første kampene, Barça med sju. I helgen kapret de tre av de poengene i en hjemmeseier mot Valladolid som endte 2–0.

Dette er troppen som skal sikre tre poeng for Valverde tirsdag kveld: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, Sergio, Todibo, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, Lenglet, Griezmann, Aleñá, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Junior og Ansu Fati.

Hvem? FC Barcelona – Villarreal CF
Hva? La Liga, runde 6
Hvor? Camp Nou, Barcelona, Spania
Når? Tirsdag 24. September