Dagens kamp på Camp Nou er årets første hjemmekamp for FC Barcelona og serielederne ønsker naturligvis å starte med seier i det som også er årets første seriekamp for katalanerne.

Som vanlig stilte Ernesto Valverde opp på pressekonferanse i forkant av oppgjøret mot klubben fra Valencia. Til tross for deres 18. plass på tabellen har Levante gått tre kamper på rad uten tap hvorav en av kampene var en sterk borteseier mot Espanyol.

– Levante har hatt en bedre sesong borte enn hjemme. De er velorganiserte og etterlater lite rom for motstanderen.

Barça starter året på topp

Barça-manageren ble spurt om tilstanden i garderoben om dagen er euforisk med tanke på tabellsituasjonen:

– Vi er først i La Liga og har opparbeidet oss en luke ned til de andre. Vi er fornøyd med det vi presterer og det bør gi oss selvtillit, men ikke for mye.

Valverde uttalte han allerede har plukket ut elleveren som skal ut til dyst mot Levante ettersom rotasjonen på laget i kampen mot Celta Vigo på torsdag har gitt spillerne tid til å restituere.

– Vi har en firedagers margin før Copa del Rey-kampen i den kommende uken, men igjen dårligere tid mellom den og neste ukes ligakamp.

Dembélé og Arnaiz

Siste tema omhandlet spillerne som er i søkelyset om dagen (med unntak av Coutinho). Dembélé er tilbake igjen i spill til glede for oss culés, og en annen som har utmerket seg positivt på banen er José Arnaiz som fikk med seg et mål mot Celta Vigo og er med i troppen til dagens kamp.

– Jeg synes han [Dembélé] ser bra og motivert ut. Det eneste som gjenstår for han nå er å jobbe med effektiviteten i kampene.

– Han [Arnaiz] er en spiller som tar ting med fatning og spiller på et høyt nivå.