Det er kun snakk om et par timer før FC Barcelona starter 2018-året med sin første kamp. Klubben møter Celta Vigo borte, og det skal spilles om videre avansement i Copa del Rey.

–Det blir tøft

, mener Valverde.

På spørsmål om hvilket lag de kan forvente seg, svarer Valverde:

– Celta Vigo er et aggresivt lag, og vil garantert presse oss i spillet. Det vil utvilsomt bli en god kamp mellom to gode lag. Vi har stor respekt for kvalitetene Celta Vigo møter oss med. De gjorde jobben mot oss på Camp Nou, og er nok villige til å gi alt for videre avansement i cupen.

Før han til slutt legger til:

– Men kampen i seg selv vil bli annerledes enn sist kamp, ettersom at det nå er snakk om returoppgjør. Vi har også møtt dem tidligere i sesongen, og kjenner til filosofien deres, noe som selvfølgelig vil gi et annet kampbilde.

– De er en av de vanskeligste motstanderne vi kunne møtt. De spiller godt og genererer et enormt press.

Valverde fikk også spørsmål om Dembele og Rafinha i tillegg til to små spørsmål om El Clásico og Copa del Rey.

Godt å ha Dembele tilbake.

– Det er viktig for oss at vi får tilbake Dembele i god nok form til sesonginnspurten. Nå trenger han tid til å spille seg inn, men vi må være forsiktige med å gi ham alt for mye å jobbe med.

Vi gleder oss til Rafinha-retur.

– Planen er at Rafinha etterhvert vil bli spilt inn i laget igjen, men det vil skje gradvis pga. hans lange skadefravær.

Hvor viktig er Copa del Rey?

– Uansett hvilken turnering du spiller i, er alltid målet å vinne. Vi er glade for muligheten å avansere videre i Copa del Rey, og vil gjøre alt for å komme dit. Med en stor bredde i stallen vil det også bli enklere å regulere spilletiden, slik at spillerne ikke pådrar seg skader før viktige oppgjør i de resterende kampene i Champions League, La Liga og Copa del Rey.

El Clásico ga oss stor selvtillit.

– Å gå seirende ut av El Clásico vil alltid være godt for selvtilliten, men det er også viktig å fortsette i samme retning.