Xavis menn vartet til tider opp med godt spill, men var strengt tatt griseheldig da gjestene ikke maktet å utligne stillingen i løpet av kampens siste kvarter.

FC BARCELONA 1 – 0 RCD ESPANYOL

Kampfakta
48′, 1–0 ved Memhis Depay (straffe)

Kort:
Barcelona – Abde, Mingueza, Frenkie, ter Stegen (gult)
Espanyol – Pedrosa, Cabrera (gult)

Gode prestasjoner med en god dose flaks

Barcelona styrer banespillet forholdsvis enkelt de første ti minuttene, uten å skape noe særlig. Men etter omtrent ti minutter blir det ordentlig fart på sakene. Barça ruller opp et fint angrep, som til slutt ender en avslutning av Ilias fra om lag syv meters hold. Debutantens skudd går dessverre et stykke over mål. Xavis menn fortsetter å rulle opp fine angrep utover i omgangen samtidig som de fortsetter å styre banespillet. Gjestene kommer imidlertid litt mer inn i det etter hvert, og skaper en farlig sjanse like før pause. Oppsummert gjør Barça mye bra de første 35 minutter, mens de siste 10 minutter før pause er mer rotete.

De siste 45 minutter starter med et skikkelig smell! Memphis går i bakken etter et nydelig gjennomspill av Gavi, og dommeren peker på krittmerket. Straffen setter nederlenderen selv på sikkert vis! 1–0! Espanyol begynner naturligvis å satse mer fremover etter målet. Begge lag skaper greie sjanser utover i omgangen, men Espanyol trykker ordentlig på gasspedalen det siste kvarteret av kampen. De blåhvite skaper noen helt enorme sjanser, herunder to avslutninger i stolpen og en heading like utenfor på tilnærmet åpent mål. Barcelona er rett og slett griseheldig i denne perioden av kampen. El derbi barceloní ender med det 1–0 til Barça, og Xavi får meg seg tre særdeles viktige poeng i sin første kamp som klubbens manager.

Vurderingene

ter Stegen 4: Har mer eller mindre grei kontroll på det som kommer av innlegg og skudd på mål. Får som regel sette i gang spillet uten særlig press på seg.

Mingueza 2: Sliter veldig med å involvere seg offensivt. Blir også avkledd defensivt ved to anledninger. Er sent inne i flere andre situasjoner, og blir straffet med gult kort.

Piqué 3: Ser stadig etter crosseren mot Gavi, og treffer fint med et par av dem. Har for det meste god kontroll defensivt frem til siste kvarteret. Havner på etterskudd ved et par anledninger, og lager følgelig noen unødvendige frispark. Har noen fine gjenvinninger utover i kampen.

Garcia 4: Har sammen med sin stoppermakker forholdsvis grei kontroll defensivt frem til det siste kvartet. God i den offensive markeringen, noe som fører med seg noen fine gjenvinninger.

Alba 4: Veteranen har en del farlige løp inn bak, men er muligens noe mindre involvert offensivt enn han pleier å være, i hvert fall i starten av kampen. Har forholdsvis grei kontroll defensivt på sin side. Blir mer involvert offensivt utover i kampen.

Nico 4: Jobber iherdig og er til tider mye involvert fremover. Smart idet han lukter og snapper opp et slapt keeperutspill nærme mål. Skulle muligens hatt straffe i den nevnte situasjon. God til å finne rom mellom motstanderens ledd.

Busquets 5 BB: Busi har fått smaken på langskudd etter forrige serierundes golazo! Styrer tempoet i spillet fra midtbanen på sedvanlig vis. Er generelt involvert i det meste laget foretar seg. Sikker som banken med ball.

Frenkie 4: Har mange fremoverrettede løp, spesielt den første halvtimen. Kombinerer fint ved flere anledninger, og spiller flere lagkamerater gode. Blir litt mindre synlig mot slutten av kampen.

Ilias 3: Fine tendenser fra debutanten, men sluttproduktet er av varierende kvalitet. Gjør likevel etter omstendighetene en god kamp. Blir byttet ut i pausen.

Memphis 4: Er til tider litt statisk med ball i beina, men gjør opp for det med farlige løp. Er et konstant uromoment for Espanyol-forsvaret, og får til slutt et straffespark. Selve straffesparket er det heller ingenting å utsette på.

Gavi 5: Jobber sokkene av seg og gjenvinner ballen over hele banen. Spiller ikke i sin sterkeste posisjon, og blir dermed litt mindre synlig til tider. Skaper likevel ting på egenhånd med ballen i beina. Lekkert gjennomspill til Depay i forkant av straffesituasjonen.

Abde 5: Er fullstendig uredd og skaper flere farlige sjanser med ballen i beina. Kunne med litt hell fort notert seg for en scoring eller en målgivende. Et konstant uromoment.

Coutinho N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Puig N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Demir N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Araújo N/A: For lite spilletid til å vurderes.