Det er i hvert fall ingen tvil om at Ansu Fati er tilbake for fullt!

FC BARCELONA 3 – 1 VALENCIA CF

Kampfakta
5′, 0–1 ved José Gayà
13′, 1–1 ved Ansu Fati (Memphis)
41′, 2–1 ved Memphis Depay 85′ 3–1 ved Philippe Coutinho (Dest)

Kort:
Barcelona – Gavi, Busquets (gult)
Valencia – Gayà, Foulquier, Gómez (gult)

Sterk snuoperasjon etter vanskelig start

Ter Stegen har knapt rukket å ta på seg hanskene da Gayà fyrer av en kanonkule av de sjeldne fra om lag 25 meters hold. 0–1. Det ser ut til at det kan bli nok en skuffende Barça-aften. Men med Fati tilbake har laget helt andre strenger å spille på offensivt. Unggutten spiller vegg med Memphis utenfor sekstenmeteren, før han fyrer av en klinisk skudd i det lengste hjørnet, som Cillessen knapt har en sjanse til å ta. 1–1! Begge lagene har hver sine perioder hvor de styrer spillet, men hjemmelaget tar over igjen mot slutten av omgangen. Etter et nydelig, kollektivt angrep blir Fati på ulovlig vis stoppet like foran mål. Straffesparket, som tas av Memphis, kan knapt utføres på bedre vis. 2–1! Det blir også resultatet lagene går til pause på.

Valencia starter andre omgang i et annet gir. Både Guedes og Soler er farlig frempå, og sistnevnte fyrer av et knallhard skudd som treffer innsiden av stolpen bak en utspilt ter Stegen. Gjennom en lengre periode presses Barcelona defensivt, uten å skape noe særlig farlig fremover. Men Koemans menn rir stormen av. Med fem minutter igjen av ordinær tid havner Coutinho på scoringslisten for første gang i en ligakamp siden 4. oktober 2020. Brasilianeren setter ballen i mål fra kloss hold etter nydelig forarbeid av Dest. 3–1! Slik ender også kveldens kamp.

Vurderingene

ter Stegen 4: Får en slapp hånd på Gayàs kanonkule, men man kan på ingen måte forvente at tyskeren tar skuddet, til tross for skuddet kommer fra lang distanse. Sterk redning på Guedes’ knallharde skudd i andre omgang. Ellers god i feltarbeidet.

Roberto 3: Gjør fort det meste det han skal, men uten å imponere på noe vis. Relativt lite involvert både offensivt og defensivt. Har strengt tatt få nevneverdige involveringer.

Piqué 3: Taper unormalt mange dueller, og havner bakpå ved et par anledninger. Har likevel enkelte fine crossere samt noen gode defensive involveringer. Brukbar med ball i beina.

Garcia 3: Marker seg ikke noe særlig, i likhet med sin stoppermaker. Gjør en del bra med ball i beina, uten at han gjør noe spesielt. Er ofte for forsiktig i duellspillet.

Alba 4: Kombinerer fint ved flere anledninger, blant annet i oppbygningen både til Fatis utligning og til straffesituasjonen. Har en del unødvendige balltap, som kunne vært unngått. Bidrar mye fremover i store deler av kampen.

Frenkie 3: Fint driv med ballen, som vanlig. Spiller ingen enestående kamp, men gjør det som forventes av ham. God til å dra av press og skape farlige situasjoner for lagkamerater.

Busquets 4: Blekkspruten fra Sabadell tar meg seg den gode formen fra landslagspausen, og leverer en sterk kamp i dag. Gjør som han pleier å gjøre når han er på sitt beste: diriger spillet, styrer tempoet og åpner opp trange situasjoner. Svak i en del dueller.

Gavi 3: La Masia-stjerneskuddet har virkelig satt listen høyt for seg selv, og leverer nok derfor en kamp noe under pari i dag – som ikke må likestilles med en dårlig kamp. Spanjolen er altså ikke fullt så toneangivende i dag som han har vært i de få kampene han har spilt.

Dest 5: Den amerikanske poteten får sjansen på høyreving, og imponerer i den uvante rollen. Er sterk i en mot en-situasjoner, og god til å skape bredde i laget offensivt. Kombinerer fint ved flere anledninger. Praktfull målgivende til Coutinho.

Memphis 5: Nederlenderen leverer stort sett varene i dag. Nydelig samspill og målgivende på Fatis mål. Straffesparket, som gir laget ledelsen, kan knapt utføres bedre enn slik Memphis utfører det. Kløner det litt til med ball ved et par anledninger, men det kan aksepteres såfremt han hele tiden ønsker å utrette noe med ball.

Fati 5 BB: Unggutten ser utrolig nok ut til å være tilnærmet uberørt av den alvorlige meniskskaden. Leker seg til tider med Valencia-forsvaret, og kombinasjonsspillet sitter. Teknikken og teften på scoringen er det nok få i verden som kan matche.

Coutinho 4: Kommer inn og punkterer kampen. Sikker i scoringssituasjonen og gjør ellers en grei innsats.

Mingueza N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Nico N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Agüero N/A: For lite spilletid til å vurderes.