Etter en ufrivillig golden shower hjemme mot Bayern sist måtte kjerringa både snus og reises.

SL BENFICA 3 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
02′, 1–0 ved Nuñez (Weigl)
69′, 2-0 ved Silva
79′, 3-0 ved Nuñez (straffe)
Kort:
Benfica – Otamendi, Silva, Grimaldo, Weigl (gult)
Barca – Piqué, García, Dest, Nico (gult) og García (rødt)

Koeman med historisk bunnivå

Barca starter kampen akkurat som mot Granada, med hodeløst forsvarsspill én mot én og en keeper som ikke er våken. 1-0 til hjemmelaget Benfica før 2 minutter er spilt. Barca har noen enorme muligheter like etterpå som kastes bort ved at det er Luuk som får de. Deretter blir Barca planløse, rådville og desperate i det som minner om angrepsspill fra barneskolen, mens Benfica ligger tett organisert og kjører kontringer. 1-0 til pause og Barca er kun 45 minutter unna en trolig exit i gruppespillet.
2. omgang består av mye tafatt Barca-spill, Stegen på tidenes bærtur (hadde fortjent baklengs på den) og fullstendig Benfica-dominans på tampen. 2-0 kommer etter 69 minutter før Dest sin hånd uforskyldt skaffer hjemmelaget straffe og Nuñez banker inn 3-0. Like før slutt får like godt García sitt andre gule og vises ut. Gar-see-ya!
Katastrofekamp for Koeman som verken treffer med taktikk, laguttak, formasjon eller intensitet i denne kampen (heller). Bør koke greit i topplokket for godeste Ronald nå.

Vurderingene

ter Stegen 2:
Tyskeren blir for ørtende gang tatt på feil fot i korthjørnet, Stegens store akilles sammen med feltarbeidet. Han får riktignok null hjelp fra Garcia eller Piqué og har ikke mange prosentene av skylda for denne. Treffer ikke med utspill eller pasninger heller. Har en meget god redning like før 2-0 målet uten at han får noe hjelp fra lagkamerater. Kan ikke gjøre noe med straffen til 3-0, men har en enorm tabbe på luftetur like før hvor han kun har griseflaks som ikke blir straffet. Ikke patent.
Garcia 2:
Starter kampen med en grusom defensiv involvering og slipper Nuñez til før 1-0. Fortsetter å spille en svak omgang. Fullbyrder drittmatchen med å dra på seg sitt andre gule kort og utvises (igjen) på tampen.
Piqué 2:
Setter rompa til og slipper enkelt til skuddet på 1-0. Svakt. Må ut etter en halvtime med gult kort, ny forseelse og overkokt topplokk.
Araujo 3:
Uruguayaneren er eneste lyspunkt defensivt innledningsvis, og han tar flere offensive initiativ også.
Roberto 2:
Gjør stort sett ingenting verken positivt eller særlig negativt i første omgang. At Barca taper 3-0 igjen og avslutter matchen med Roberto som kaptein er på mange måter symptomatisk med følelsene fansen sitter med. Det er dritt opphøyd i krise.
Frenkie de Jong 4-BB:
Barcas eneste offensive trussel innledningsvis. Flere svært gode bakromsløp hvor han ved to tilfeller spiller Luuk gjennom til enorme sjanser hvorpå begge brennes. Må ned å spille ekstra stopper etter en halvtime fordi Koeman har en «genial plan» (Garcia og Araujo fortsatt på banen!). Blir mer og mer isolert fra spillet utover i andre omgang og får ikke brukt sine beste egenskaper. Svakt taktisk grep av Koeman å ikke beholde Frenkie høyere i banen.
Busquets 3:
Gjør lite ut av seg, sliter stort sett alltid når motstander legger så kompakt i egen 16m. Har et par fine pasninger som bryter opp litt, men er også sårbar for kontringer imot med farta til undertegnede.
Pedri 3:
Veldig uryddig og svak start på kampen av Pedri. Enkle balltap og svake pasninger. Tar seg gradvis opp og er mer involvert med positvt fortegn etter hvert.
Dest 3:
Forsøker seg gang på gang nedover venstrekanten og kommer tidlig til noen ok innlegg. Etter hvert tas han helt ut av Benficas gode kollektive forsvarsspill.
Luuk de Jong 1
Får ballen servert på blank kasse av navnebror og sleiver til på elendig vis rett i et Benfica-bein, et skudd som muligens også var på vei utenfor. Fryktelig svakt, og attpåtil blir den hengslete lysluggen stående igjen som en påle midt i veien for neste avslutning. Har igjen en katastrofalt elendig avslutning i andre omgang, som heldigvis for Luuk blåses av. Hadde garantert vært bedre med bortimot hvem som helst andre som spiss.
Memphis 3:
Barcas nye løve forsøker og forsøker, blir tidvis også noe for glad i ballen som igjen går utover flyt. Er likevel eneste angrepsspiller som presterer noe som helst i første omgang og kunne havnet på måltavla med litt flyt. Blir muligens snytt for straffe (eller frispark like utenfor boksen?).