Barcelona stanget mot veggen i en time før ketchupeffekten slo til for fullt!

ATHLETIC BILBAO 0 – 4 FC BARCELONA

Kampfakta
60′, 0–1 ved Antoine Griezmann (de Jong)
63′, 0–2 ved Frenkie de Jong (Alba)
68′ 0–3 ved Lionel Messi (de Jong)
72′, 0–4 ved Lionel Messi (Alba)
Kort:
Athletic – García, Berchiche
Barcelona –

Ti minutter da alt klaffet

Barcelona produserer kampens første store sjanse allerede etter fem spilte minutter. Busquets sender en nydelig gjennombruddspasning over Athletic-forsvaret til en fremadstormende Messi. Sistnevnte stopper ballen, før han legger ballen til rett for de Jong. Nederlenderen sender av gårde en markkryper, men ballen ender dessverre i stolpen. Barça dominerer ballinnhavet totalt resten av omgangen. Baskerne forsvarer seg imidlertid heroisk og de store sjansene uteblir for noen av lagene. Begge lagene går dermed til målløse til pause.
Men i andreomgang smeller det virkelig! Frenkie blir spilt fri på siden og sender et hardt, lavt innlegg til Griezmann. Denne gangen er Griezy heldigvis klinisk alene med keeper. 0–1! Noen minutter senere sitter den igjen! Alba sender et høyt innlegg som ender hos de Jong, som har tatt løpet fra dypet. Nederlenderen nikker ballen i mål fra kloss hold. 0–2! Nå går det på skinner; Messi og de Jong kombinerer på nydelig vis, før førstnevnte på iskaldt vis kontrollerer ballen i mål. 0–3! Noen minutter senere putter Messi fra om lag 15 meter, etter nydelig forarbeid av Alba og Frenkie. 0–4! Slik ender også finalen. Barça er cupmestere i Spania for trettiførste gang!

Vurderingene

Ter Stegen 3:
Sisteskansen virker ikke å være komfortabel med ball i beina i dagens kamp. Har en god del farlige pasninger som enten ender i beina på motstander eller er nære ved å gjøre det. Trenger kun å notere seg for én redning.
Dest 4:
Amerikaneren er my involvert i det offensive spiller, særlig i førsteomgang. Sliter likevel med å trenge gjennom Athletics venstreside. Har også noen unødvendige balltap.
Mingueza 4:
La Masia-stopperen gjør en god opptreden i sin første finale for førstelaget. Er delaktig i mye av det som skjer på Barcelonas høyreside i førsteomgang, selv om han normalt velger den tryggeste løsningen. Blir hakket mindre involvert i andreomgang. Unggutten har for det meste grei kontroll defensivt.
Piqué 5:
Geri er sterk i det offensive markeringsspillet og nøytraliserer Iñaki Williams totalt. Er også god i oppbyggingsspillet. Har for det meste fullstendig kontroll defensivt.
Lenglet 4:
Stopperen spiller en solid kamp. Har god kontroll på Athletics angripere. God ballbehandling samtidig som han avanserer spillet når det er hensiktsmessig.
Alba 5:
Sliter med å treffe medspiller med innleggene i førsteomgang. Bedrer seg betraktelig utover i kampen og noterer seg for to pene målgivende. Har også for det meste god kontroll defensivt.
Busquets 5:
Busi leser spillet godt og har følgelig mange sterke gjenvinninger. Stør om seg med gode pasninger. Styrer kampens tempo slik nesten bare han kan.
De Jong 6 BB:
Frenkie herjer rett og slett med baskerne. Nederlenderen er virkelig over alt, særlig i andre omgang. Scorer, assisterer, gjenvinner, – you name it! Det er virkelig ingenting å utsette på Frenkies prestasjoner i dag.
Messi 6:
‘La Pulga’ er hjernen bak flesteparten av Barcelonas offensive forsøk – jorden er rund, med andre ord. Starter litt tregt, men plutselig løsner det. Utsøkt kombinasjonsspill med Frenkie før det tredje mål og avslutter angrepet med stil. Klinisk avslutning på det fjerde målet.
Griezmann 5:
Gjør mye bra med ball innledningsvis, uten å få til det helt store. Et klokt løp kombinert med en kald avslutning leder til kampens første scoring! Kombinerer også godt i kampens siste halvdel.
Pedri 4:
Gutten fra Tenerife er som vanlig en fryd å se på. God ballbehandling og for det meste kloke valg. Blir i noen perioder lite involvert i det offensive.