Et tamt Barcelona-lag trengte Messi for å sette fyr på kampen.

1-2 68′ Ruiz (selvmål)
2-2 75′ Ruiz
2-3 87′ Trincao
Gulekort: de Jong, Dembélé og Busquets (Barcelona). Ruiz (Real Betis).
Uten Messi på banen var det et tamt og lite kreativt Barcelona som møtte opp på Benito Villamarín. Lenglet fikk en gigantisk mulighet der han sto alene på seks meter, men headet ballen utenfor. Istedenfor var det et Betis-lag som lå tett i forsvar som gikk opp til 1-0. Hjemmelaget kontret og Emerson slo inn til Iglesias foran mål som fikk en enkel jobb med å score. Litt passivt av Busquets som jogget i bakgrunn med en håpefull arm i været, mens han så bort på linjedommer. En sjansefattig og jevnspilt førsteomgang der Araújo måtte av med skade etter 12 minutter.
Andreomgang fortsatte som den første, til tross for at Pedri kom inn for Braithwaite i pausen. Det var først da Koeman gjorde et dobbeltbytte der Messi og Trincao kom inn for Pjanic og Puig det virkelig skulle skje noe. Etter to minutter på banen samarbeidet Messi og Dembélé fint ute til høyre. Argentineren smalt til i nærmeste hjørnet og satte utligningen. Barcelona fortsatte å kjøre, og igjen var det Messi som åpnet Betis-forsvaret. Med en fantastisk pasning til Alba, som fant Griezmann foran mål. Franskmannen bommet på ballen og sendte den på vei vekk fra mål. Heldigvis for Griezmann var det en Betis-forsvarer rett bak han som klarte å sette ballen i eget mål. Betis trengte ikke mange sjansene i denne kampen og scorte på en dødball like etter, ganske svakt forsvarspill. Barcelona fortsatte å kjøre, og etter at Betis sovnet litt med ballen på egen sekstenmeter var det Trincao som fikk snappet opp ballen og banket til. Kanskje gikk den så vidt innom en Betis-spiller, men det gjorde ingenting da den smalt i tverrligger og i mål. Portugiseren ble matchvinner i et oppgjør som alltid blir målrike. Og nok en gang kom Barcelona tilbake etter å ha ligget under, men Barca var svært avhengige av at Messi kom på banen i andreomgangen.

Vurderinger

Ter Stegen 2: Kanskje litt strengt, men føler at det er en mulighet for tyskeren å gjøre en del ting bedre i denne kampen. Skal komme ut å slå vekk ballen på baklengs nummer to. Istedenfor blir han stående på strek og er sjanseløs på en heading som skrur vekk fra mål, men headet fra tre meter.
Mingueza 3: Fortsatt litt svak i posisjoneringen av og til men løper godt og mye langs høyresiden. Har også et veldig godt skudd.
Araújo -: Får bare spilt i 12 minutter på grunn av skade. Dette er krise om det viser seg å være alvorlig for vår beste forsvarspiller denne sesongen. Får en vridning i ankelen.
Lenglet 3: Får ikke så alt for mye å jobbe med og gjør jobben helt greit.
Alba 3: Er svak uten Messi på banen og slipper til et par angrep inn bak seg. Er mye mer med når Messi kommer på og slår en avgjørende pasning på selvmålet. Nesten nok til en 4’er.
Busquets 1: Stryk. Rett og slett elendig. Blir rundspilt defensivt og mister ballen mye offensivt. Løper ikke opp/markerer Iglesias på baklengs nummer en. Blir enkelt dratt av og må lage frispark, der han taper duellen i feltet som ender med baklengs nummer to. Blir byttet av i andreomgang.
Pjanic 2: Bidrar med veldig lite. Vanskelig å spille på Pjanic sine styrker når man ikke har noen foran seg til å stikke ballen gjennom til.
Puig 2: Energisk, men som med Pjanic ender det ikke i så mye.
Dembélé 3: Dårlig i førsteomgang, men er med på å skape presset sammen med Messi i andreomgang. Virker som at han sliter med å finne lagkamerater når han kommer i gode posisjoner.
Griezmann 2: Helt usynlig lenge, noen gode defensive bidrag. Er veldig delaktig i selvmålet, men må også få trekk for at han ikke scorer selv der. Våkner litt på tampen men får ikke vist seg frem nok da.
Braithwaite 2: Blir tatt av i pausen etter nok en svak forestilling ute til venstre.

Innbyttere

De Jong 3: Tar over på stopperplass etter at Araújo må ut. Gjør sakene sine greit og avslutter kampen på midtbanen.
Pedri 3: Starter med å ta over til venstre og får ikke vist seg så mye frem. Går ned i midtbanen etter hvert og spiller godt.
Messi 6 BB: Kommer inn og forandrer hele kampbilde. Dessverre, får man si, er laget helt avhengig av argentineren. Scorer og er playmaker.
Trincao 3: Får sin første scoring, og den er vakker og viktig. Forhåpentligvis kan dette være med på å bygge selvtillit for portugiseren.
Umtiti 3: Kommer inn for Busquets etter 77 minutter, som gjør at Frenkie kan flyttes opp i midtbaneleddet. Burde vært gjort tidligere i kampen. Klarerer et par innlegg.