Caroline Graham Hansen markerte seg med en flott målgivende da Barca Femení slo Real Madrid på Johan Cruyff Arena i dag.
Det var duket for det første ordentlige El Clásico-et i Barcelona for damene. For der hvor Barcelona har hatt et kvinnelag i lang, lang tid, gikk Real Madrid til anskaffelse av klubben TACON i 2019. Ikke uventet åpnet de hvite lommeboka si i mangel på kultur, og sånn sett glir damelaget fint inn i klubben som, utover ønsket om storhet, skranter på det kulturelle. Forrige sesong var damelagets første i øverste divisjon men spilte fremdels som CD TACON. Denne seongen er dermed den første som Real Madrid Femenino. Barcelona Femení var på sin side blant grunnleggerne av kvinneligaen i 1988.

Alexia i 100

Barcelona, som vant det første oppgjøret noen sinne mellom de to klubbene 4–0 i oktober, ønsket gjentagelse av bedriften på eget gress. Og kampen kunne ikke startet bedre for katalanerne. Før kvarteret var spilt sendte kaptein og akademiprodukt Alexia Putellas katalanerne i føringen med dette kremmerhuset.

Det var kapteinens 100. ligamål for klubben.
Ni minutter senere var Asisat Oshoala, som skulle bli kampens store spiller, fremme. Skuddforsøket ble i førstegang avverget av bortelagets keeper Misa, men Jenni Hermoso satt inn returen, og doblet Barcas ledelse. Men Oshoala skulle få målene sine, og det første ble lekkert servert av vår egen Caroline Graham Hansen.

Bortelagets keeper Misa skulle få en tung dag på jobben. Først måtte hun plukke ut sin fjerde ball fra nettet, etter at et klareringsforsøk gikk i Oshoala, som fikk sitt andre mål for dagen. Deretter ble sisteskansen utvist etter å ha reddet en ball utenfor sekstenmeteren. Madrid fikk trøstemålet sitt fra ellevemeteren, etter at Mapi måtte forlate banen med to gule kort etter hands innenfor sekstenmeteren.
Nå har damelaget lagt grunnlaget for en god fotballsøndag. Forhåpentligvis kan herrene følge opp i kveld, mot Athletic Bilbao.