[Granada CF 0 – 4 FC Barcelona]En veldig godt gjennomført kamp av et kollektivt og samspilt Barcelona-lag.
Kampfakta:
Mål: Griezmann 11’ 63’, Messi 35’ 42’,
Rødt kort: Jesús Vallejo 78’

Granada best i starten

Barcelona startet litt rotete og hadde ikke helt kontrollen i det første kvarteret, men en flott bevegelse fra en godt plassert Griezmann ga Barcelona ledelsen etter 10 minutter. Det så nesten ut som krise for Barcelona da både Dest og Umtiti gikk i bakken etter halvtimen spilt, men begge spillerne klarte å fortsette. Marc André ter Stegen var en opptatt mann i resten av førsteomgangen da Granada hadde flere gode muligheter på mål.
Messi synes kanskje at det var på tide å la tyskeren hvile litt. I løpet av ti minutter scorer Lionel Messi to ganger. Første etter 35 minutter etter målgivende fra Griezmann og andre gang rett før pause med et småfrekt frispark gjennom muren.

Andre omgang

Granada åpnet omgangen med mer flyt og aggressivitet i spillet, men Koemanns menn klarte å holde kontrollen. Griezmann økte ledelsen etter rundt timen spilt med en flott og rask avslutning fra spiss vinkel etter flott forabried av Dembélé. Messi byttes også ut av kampen og nektes derfor et hat-trick, men godt med hvile. Resten av kampen foregikk i et noe roligere tempo da bortelaget gjennomførte en god kamp.

Spillervurderinger

Ter Stegen 4: Flere gode redninger i kveld, men klarer ikke helt å sette i gang spillet på utspill av ballen.
Dest 4: Ble litt testet da Granada bestemte seg for å angripe Sergiños side, men den unge backen viste god kontroll og kombinerte godt med Messi og Dembélé.
Umtiti 3: En god kamp alt tatt i betraktning for Umtiti. Noen feilpasninger, men har også hatt noen gode dueller og avskjæringer.
Mingueza 4: Sterk i dueller og noen gode klareringer. Virker å ha god kommunikasjon med Umtiti selv om det ikke var meningen at de skulle spille. Ser ut som han har spilt i tre år ikke tre måender på førstelaget.
Alba 3: Lite å si om Alba i kveld. Han gjør det han pleier og unngår noen altfor store blemmer.
Busquets 4: Hadde noen feilpasninger og feilplasseringer i starten av kampen, men etterhvert som tiden gikk fant Sergio rytmen. Veldig treffsikker og har god kontroll på midtbanen.
De Jong 4: Dårlig start på kampen, men kom seg raskt med flotte gjenvinninger og taklinger i tillegg til gode involveringer i angrep.
Griezmann 5 BB: Velger å gi Griezmann banens beste i kveld. Flott plassert og rask i bevegelsen det første målet. God målgivende til Messi og jobber godt i forsvar også og kroner dagen med et av de beste målene for sesongen i andreomgangen.
Messi 5: God prestasjon fra Messi i kveld. To mål fra to skudd. Ser ut som den ekstra juleferien gjorde godt.
Dembélé 3: Har en god målgivende pasning til Griezmann. Ellers aktiv i angrep med flere forsøk på støttepasninger og gjennombruddspill, men Granada ble for kompakte til at det gikk igjennom.
Pedri 3: God kamp av det unge talentet, ser ut til å ha funnet rytmen med Leo og Ousmane på topp. Savner dog en skikkelig mulighet eller hendelse som får en til å følge ekstra godt med.
Braithwaite 3: Hadde et par tre målsjanser, men treffer ikke nettet. Et godt nærvær i boksen.
Pjanic: Gjør seg ikke noe særlig bemerket etter innhoppet.
Puig 5: Veldig mye energi og positivt spill i sin posisjon som framskutt midtbanespiller. Gode valg med ballen.
Trincão: Gjør seg ikke noe særlig bemerket etter innhoppet.
Firpo: For lite spilletid.