Etter en ny god kamp av reservespillere må Barceloa gå på en skikkelig smell mot Juventus dersom dette ikke skal ende med gruppeseier.

20′ 2-0 Braithwaite
28′ 3-0 Dembélé
Gule kort:
Sergio, Griezmann, Trincao
Før kampen sa Koeman at dette var siste mulighet for å hvile spillere før et hektisk førjulsprogram, men da kampen startet så det ikke ut som noe reservelag som Ferencvaros fikk bryne seg på. Barcelona tok kommandoen tidlig i første omgang, og før kvarteret var spilt hadde Griezmann sendt Barcelona i ledelsen etter et utsøkt innlegg langs bakken fra Alba.
Noen minutter senere var det Dembélé sin tur til å fosse ned venstresiden og slå inn foran mål, denne gang til Braithwaite. Dansken satt enkelt inn sitt fjerde mål på tre kamper. Dansken valgte å takke franskmannen ved å la Dembélé ta straffen da han selv ble felt, og franskmannen hamret inn 3-0, som var stillingen til pause.

Nye fjes, samme resultat

Allerede i pausen gjorde Koeman to bytter, da Frenkie og Junior kom inn for Alba og Sergio. Etter rundt en time spillt fikk akademispillerne Puig og Aleñá komme på for Griezmann og Lenglet, og Konrad de la Fuente fikk de siste ti minuttene for Braithwaite.
Byttene ledet ikke til mål, selv om Barcelona fort kunne scoret flere. Dembélé utgjorde en konstant trussel med sine løp i bakrom og raske finter, og er nok skuffet over å ikke få med seg mål fra åpent spill. Resultatet gjør at Barcelona står med 15 av 15 poeng, og har gruppeseieren i egne hender før Juventus kommer på besøk i siste runde.

Vurderinger

Neto 4:
Får nærmest ingen ting å gjøre, men har en veldig god redning på at skudd som etterhvert blir avblåst for offside. Har noen god redninger i andre omgang, som gjør at brassen holder nullen.
Dest 5:
Har Barcelona endelig funnet svaret på høyreback? Dest viser at han har alt som skal til for å spille back i Barcelona. Fart, dribleferdigheter, duellstyrke og et blikk for spillet. Fosser fremover i angrep og løper villig opp motstandere i forsvar. Annet enn målpoeng er det ikke mye mer man kan forvente av en forsvarspiller.
Mingueza 4:
En ny god kamp av stopperen, som har full kontroll bakover og involverer seg godt i pasningsspillet. Mot dagens motstander ser unggutten ikke ut som noen reservespiller
Lenglet 4:
Har sammmen med Mingueza full kontroll i forsvar, og får fortjent hvile etter rundt en time spilt.
Alba 5:
Spiller en råsterk førsteomgang, og er ofte med fremover. Kunne hatt et mål selv, og noterer seg for en målgivende før han blir tatt av til pause.
Pjanic 4:
Er trygg med ballen i bena, og kommer fint med i angrep ved et par anledninger. Skulle gjerne sett han skape flere sjanser selv, men i en kamp hvor de offensive spillerne briljerer kan Pjanic ligge bak og skape balanse i laget.
Sergio 2:
Pådrar seg et tidlig gult kort som er veldig oransje etter en stempling, og fortsetter å ta sjanser selv etter kortet. Blir tatt av til pause, og spørsmålet er om han han blir hvilt eller om Koeman rett og slett ikke tør å ha han på banen. Med ball i lag er han godt involvert og gjør gode valg, men får lav vurdering da han tar alt for stor risiko defensivt.
Trincao 3:
Er, på samme måte som Sergio, heldig som får gult og ikke rødt etter en stygg stempling. Offensivt er han fint med på den offensive dominansen, selv om han utretter minst av de fire offensive spillerne. Litt uheldig med noen touch, og mister ballen for ofte.
Griezmann 5:
Åpner kampen med sin scoring, og er godt involvert i angrep. Kunne dominert mer, men er en av de større bidragsyterne blant et veldig dominerende Barcelona-angrep.
Dembélé 5 – BB:
Serverer Braithwaite på 2-0, og setter inn 3-0 fra straffemerket. Er en konstant trussel i bakrom, og har flere raid hvor han gjør alt riktig, bortsett fra å sette ballen i mål. Blir kåret til Barcas beste i kveld da han utgjør størst trussel, selv om vi gjerne skulle sett flere scoringer.
Braithwaite 5:
Truer hele tiden bakrom, og kunne fort hatt flere enn den ene scoringen. Skaffer også straffe som blir gitt til Dembélé. Viser at han kan tilføre noe til dette laget, spesielt mot svakere motstander.
Frenkie 4:
Får kun noen minutter på midten før han må ned som nødstopper. Offensivt trekker han så høyt at Barcelona i prinsippet spiller med én stopper, og defensiv virker han trygg. Gjør en god og kontrollert kamp.
Firpo 3:
Involverer seg godt defensivt, og gjør seg tilgjentelig i angrep. Posisjonerer seg bedre enn det vi har sett fra han tidligere, men påvirker ikke kampen nevneverdig.
Aleñá 3:
Kommer inn og kombinerer godt på midtbanen, og spiller på det trygge. Blåser en ball over mål mot slutten av kampen, og gjør utover det et godt innbytte.
Puig 4:
Får spille offensiv midtbane, noe som kler han godt. Vinner ballen høy i banen ved flere anledninger, setter opp veggspill, og burde fått en målgivende til Dembélé etter en utsøkt stikkpasning frem til franskmannen.