DYNAMO KIEV 0 – 4 FC BARCELONA

Kampfakta
53′, 0-1 ved Dest
57, 0-2 ved Braithwaite
70′, 0-3 ved Braithwaite
90+2′, 0-4 ved Griezmann
Kort:
Dynamo – Popov
Barcelona – Pjanic

Tre debutanter, fire mål

Det undertegnede tar med seg fra første omgang er at Jotun Lady eggehvit gulner veldig etter åtte år, og at det snart er tid for å male stue. Fra spøk til alvor: Viasat-kommentator Petter Veland sa det fint. Dersom Dynamo eller Ferencvaros klarer å ta poeng fra Barcelona eller Juventus kan dette skille hvem av de som går til Europa League mens den andre drar hjem. I første omgang var Dynamo komfortabel med å forsvare seg mot et uerfarent Barcelona-lag som ikke maktet å bryte de ned.
Heldigvis bedret det seg etter pause. Målshowet startet da Pedri spilte igjennom Braithwaite mot et Dynamo i ubalanse. Dansken slapp (u)frivillig ballen til en fremadstormende Dest, som hamret ballen i mål. Dest ble dermed den første landslagsspilleren fra USA som scorer for Barcelona.
Like etter markerte debutant Oscar Mingueza seg fint da han stusset en corner videre inn i feltet. Der ventet Braithwaite som doblet ledelsen for Barcelona. Senere i omgangen både skaffet og omsatte dansken et straffespark, og stod plutselig med tre målpoeng i kampen. Prikken over i-en fikk Griezmann tegne etter å ha avsluttet et brillefint lagangrep.
Med dét klarte Ronald Koeman alle Football Manager-spilleres våte drøm: å ta med seg tre poeng mot svakere motstander, med et lag nesten utelukkende basert på backuper. Og atpåtil i Champions League. Dagens positive overraskelse var debutant Oscar Mingueza som etter en litt slurvete start viste seg mann for oppgaven. Stopperen kronet det hele med målgivende. Konrad de la Fuente og Matheus Fernandez fikk også sine debuter. I kveld fikk Barcelona virkelig i pose og sekk da de tok et stort steg mot gruppeseier, samtidig som nøkkelspillere ble hvilt.

Vurderingene

Ter Stegen 4:
Får lite å bryne seg på, og holder nullen.
Dest 5 (BB):
Det lille Barca får til i første omgang skjer på høyresiden, og det har mye med Dest sine offensive ferdigheter å gjøre. Scorer tidlig i andre omgang, og når en forsvarsspiller scorer mål om leder til Champions League-poeng medfølger gode karakterer. Burde hatt målgivende etter et fint raid, men det ender med Riqui Puig Space Program.
Mingueza 4:
Er innledningsvis litt usikker i pasningsspillet, naturlig nok i debuten, men har flere gode blokkeringer gjennom kampen. Viser at han tør å spille ballen opp i banen, og kan bygge videre på kveldens kamp. Får også målgivende på en stuss etter corner. En god debut!
Lenglet 3:
Grensen mellom godt stopperspill og straffe er ofte hårfin, og i kveld er Lenglet på riktig side av denne. Kan plassere seg bedre defensivt, og må opp et hakk da han er forsvarssjef i uoverskuelig fremtid.
Junior 2:
Gjør ingen store feil, men Alba trenger ikke bekymre seg for å miste spilletid i viktigere kamper. Firpo henger ikke med i det offensive spillet, og rådriften av Alba virker mer og mer berettiget for hvert minutt Firpo spiller.
Pjanic 3:
Skal være den defensive av de to dype på midten og binder forsvar og angrep fint sammen. Selv om han spiller dypere enn de sentrale i en 4-3-3 savner vi fremdeles gjennombruddspasingene gjennom leddene til Dynamo — en av de få sportslige grunnene til optimisme ved byttehandelen med Juventus.
Aleñá 4:
Får kjært trengt spilletid, og virker litt rusten. Jobber bedre med mer rom, og i starten er det backene som holder bredde mens Trincao og Pedri kommer inn. Da blir Aleñá dyttet litt dypere i banen, hvor han får utrettet mindre. Kommer mer til sin rett etter byttene, og er med på de fine kombinasjonene som leder til 0-4.
Trincao 4:
Et av de friskere pustene, og sørger, sammen med Dest, for at det meste skjer på Barcelona sin høyreside. Det er en svak firer mot en svak motstander, og selv om tendensene er der må unggutten opp flere hakk for å rettferdiggjøre en plass mot sterkere motstandere.
Coutinho 2:
På en måte ser man at Coutinho har vunnet mesterskap med Brasils landslag, og samtidig ser man det ikke. De små touchene og vendingene oser kvalitet, men de briljante pasningene uteblir. Har et løst skudd utenfor mål han gjerne skulle hatt igjen, og får utrettet lite i en kompakt DYnamo-banehalvdel.
Pedri 3:
Pedri har selv skapt (urettferdig) høye forventninger til seg selv, som han ikke innfrir, selv om han gjør en god bortekamp i Champions League. Trives åpenbart bedre bak spiss enn på venstre flanke. Hans beste involvering, en stikkpasning til Braithwithe, leder til Barcelonas første mål, og kommer ikke overraskende på et angrep hvor Pedri har byttet plass med Coutinho.
Braithwaite 5:
Dansken får faktisk med seg tre målpoeng fra en ganske dau kamp. Slipper (u)frivillig ballen til Dest på 1-0, før han header inn 2-0. Skaffer også straffe som han setter kontant. Er absolutt ikke dominant i kampen, og til tider så usynlig som Barcas plan i angrep, men får store resultater ut av veldig lite. Er sentral i å skaffe tre viktige poeng.

Griezmann 4:
Kommer inn og får jobbe bak en 9’er, der han har gjort sine saker best for Frankrike og Atlético. Kommer inn mens Barcelona leder, og hele laget får mer rom. Franskmannen nyter godt av dette og setter inn Barcelonas siste etter et nydelig lagspill.
Puig 3:
Kommer inn sammen med Alba og Griezmann tidlig i andre omgang, og må se de to andre innbytterne utrette forskjeller i laget. Blir servert en feit sjanse av Dest som burde endt i mål. Virker ikke å ha selvtillit — rart som det er etter å ha blitt fryst ut av Koeman så langt i sesongen.
Alba 4:
Når Alba kommer inn har Barcelona pluttselig en venstreside igjen, og Alba viser at han er udiskutabel mot sterkere motstander. Kroner det hele med målgivende på Barcelonas siste mål.