Et skikkelig basketak i Baskerland endte med poengdeling.

DEPORTIVO ALAVÉS 1 – 1 FC BARCELONA

Kampfakta
31′, 1–0 ved Luis Rioja
63′, 1–1 ved Antoine Griezmann
Kort:
Alavés – Jota x 2, Deyverson, Duarte
Barcelona – Messi, Lenglet, Busquets

Neto-rot og Griezmann-chip

Etter ti jevnspilte åpningsminutter er det Barcelona som skaper kampens første ordentlige sjanse. Lenglet trer Fati gjennom med en utsøkt pasning, men bursdagsbarnet leverer en uvanlig upresis avslutning som ender en god meter til høyre for mål. Med halvtimen spilt går Alavés opp i ledelsen etter en fryktelig involvering av Neto. Piqué spiller ballen tilbake etter ubesluttsomhet fra Neto, men brasilianeren kludrer det til slik at Rioja enkelt kan løpe ballen i mål. 1–0.
Etter timen spilt tar det virkelig fyr i kampen. Drøye minuttet etter at hjemmelaget har fått en mann utvist er Griezmann for en gangs kyld iskald alene med keeper og vipper den over Pachecho. 1–1! Barça skaper et par farlige sjanser mot slutten av kampen, men makter ikke å omsette noen av dem. Dermed ender det med poengdeling i Baskerland.

Vurderingene

Neto 1:
Sisteskansen så ut til å ha valgt Pinto som årets Halloween-kostyme idet han varter opp med en snodig involvering som direkte leder til baklengs.
Roberto 2:
Har et par svært gode innlegg, men makter ikke å bidra med noe særlig offensivt foruten om det. Blir altfor passiv de gangene han har muligheten til å avansere spillet.
Piqué 2:
Geri må nok ta sin del av skylden for det første målet. Burde klarere ballen i det øyeblikket han ikke er sikker på hva som er keepers plan, selv om Neto naturligvis må være mesteparten av skylden.
Lenglet 2:
Fint gjennomspill til Fati tidlig i kampen som muligens burde blitt stående som en målgivende pasning. Roter det til et par ganger og pådrar seg et unødvendig gult kort som gjør at han må spille mer forsiktig, noe som sannsynligvis også er grunnen til at han blir byttet ut i pausen.
Alba 2:
Foruten et helhjertede løp innledningsvis i kampen og noen lysglimt ellers, er veteranen nesten umulig å få øye på i store deler av kampen.
Busquets 1:
Busi er dessverre ikke noe annet enn et trist syn om dagen. Roter det stadig vekk til med ballen og får knapt noe som helst til å stemme. Blir passert altfor enkelt ved en rekke anledninger. Blir rettmessig byttet ut i pausen.
De Jong 2:
Nederlenderen er aktiv med ball uten at han klarer å sette sitt preg på kampen på noe vis. Beslutningene i siste tredjedel er ikke skarpe nok til at oppspillene hans utgjør noen trussel.
Dembélé 1:
Har en del gode rykk og passeringer, men går seg fast altfor ofte. Løper inn i trange rom uten – tilsynelatende – å ha noen klar plan med ballen. Blir byttet ut i pausen.
Messi 3:
Prøver og prøver alt han kan, men på samme måte som i nesten samtlige kamper denne sesongen så vil det seg virkelig ikke for argentineren. Passerer mann etter mann uten at han klarer å sette inn nådestøtet.
Fati 3 (BB):
Bursdagsbarnet spiller seg frem til flere gode sjanser, men klarer ikke å omsette noen av dem. Er likevel mye involvert i resten av det offensive spillet og skaper mye fra venstresiden.
Griezmann 2:
Er totalt ute av det gjennom hele kampen før han på lekkert vis setter inn utligningen. Bidrar som vanlig med mye defensivt, uten at det kan veie opp for det som skjer fremover.

Innbyttere:

Trincão 3:
Er utvilsomt spillelysten, men er ikke presis nok i siste tredjedel til at det blir noe nevneverdig ut av det.
Pedri 3:
Unggutten har et par pasninger som ender i gode sjanser. Har imidlertid god del unødvendige balltap.