Laget som er tippet sist i gruppen skapte flere farlige situasjoner, men det var klasseforskjell på lagene til slutt.

FC Barcelona 5-1 Ferencvaros TC

Kampfakta
27′ 1-0 Messi (s)
42′ 2-0 Ansu Fati (de Jong)
51′ 3-0 Coutinho (Ansu)
70′ 3-1 Kharatin (s)
82′ 4-1 Pedri (Dembélé)
89′ 5-1 Dembélé (Messi)
Gule kort: Laidouni, Civic, Kharatin, Kovacevic (Ferencvaros)
Rødt kort: Piqué (Barcelona)
Det skulle ta litt tid før Barca våknet i kveld og norske Tokmac kontret inn et mål, men det ble korrekt annulert for offside. Det ungarske laget lot seg ikke skremme av oppgaven på Camp Nou og var flere ganger farlig frempå, med blant annet et skudd i stolpen. Innimellom Ferencvaros sine sjanser var også Messi frempå etter et samspill med Ansu, men keeper reddet. Det var et varselskudd fra kongen og prinsen, som senere i omgangen fikk sine mål. Messi dro av tre spillere og ble til slutt lagt i bakken inni sekstenmeteren. Straffen satte han selv. Etter målet tok Barca mer over og Ansu spilte ballen til Frenkie de Jong, som igjen spilte ballen over forsvaret der Ansu hadde gått på løp, og unggutten satte inn et flott mål og ga 2-0 ledelse til pause.

Fortsatte presset i andreomgang

Barca tok grepet om kampen med en gang etter pausen og Trincão prøvde seg et par ganger uten at det lyktes. Det skulle derimot lykkes for Coutinho, med litt flaks, etter drøye fem minutter ut i omgangen. Barca rullet opp på håndball-vis og brassen satte ballen via en fot i mål. Barcelona hadde god kontroll helt til Tokmac ble spilt i bakrom etter 70 minutter. Piqué henger ikke helt med og er også litt urutinert da han holder litt i spissen, som får avsluttet før han faller i bakken. Det ender i et billig straffespark og et unødvendig rødt kort for Piqué og ungarerne får også en straffescoring. Kampen endrer litt kampbilde og Barcelona forsvarer seg mer. Da ble det store rom for innbytter Dembélé å utnytte. Han kjørte litt karusell før han fikk ballen inn foran mål, der sto Pedri som satte ballen kontant i mål til 4-1. Franskmannen fikk så helt på tampen servert ballen av Messi og satte ballen høyt i mål og fastsatte resultatet til 5-1. Gøy å se en Dembélé som er med igjen.

Vurderinger

Neto 3: Får ikke så mye å gjøre, men ser ett skudd gå i stolpen og en straffe gå i mål. Tar det han skal ta men gir en litt skummel retur.
Roberto 3: Løper som vanlig mye og er god når han driver med ballen. En del involvert i starten av kampen, men får ikke utrettet noe. Får seg en trøkk i førsteomgang og blir tatt av etter 60 minutter
Piqué 2: Virker ikke å ha helt kontroll på den kjappe Tokmac og det hele ender i at han lager straffe og får rødt kort.
Lenglet 3: Samme som sin stoppermakker, men ingen store feil. Godt inne og stopper noen angrep, men slipper også til litt enkelt noen ganger.
Dest 3: Får ikke bidratt med så mye på venstre annet enn å holde bredde. Flyttes over på høyre da Roberto byttes ut men viser seg ikke nevneverdig frem der heller.
Pjanic 4: Gjør ting enkelt og kjapt, og det er akkurat det han skal gjøre. Gode, presise pasninger og virker å være godt orientert.
De Jong 4: Slår en fantastisk assist til Ansu og styrer godt på midten. Vinner ballen og spiller av press.
Coutinho 3: Blir tatt av etter det røde kortet til fordel for midtstopper Araújo uten at man legger så godt merke til det. Litt usynlig kamp av midtbaneeleganten som redder det litt med en scoring.
Trincão 3: Involverer seg mye uten at han klarer å få noe ut av det. Blir spilt fri i førsteomgang men bruker for lang tid, noe han gjør i flere situasjoner. Positivt at han bidrar i spillet så mye som han gjør, så kommer sluttproduktet forhåpentligvis etter hvert. En sterk 3’er.
Ansu 4: I en startoppstilling uten en spiss som truer bakrom var det ekstremt viktig at Ansu gikk på noen løp inn bak forsvaret. Registrerer seg for en scoring og en assist og viser igjen hvor viktig han er for laget.
Messi 5 BB: Det raidet han har før straffen er det ikke mange andre som gjør. Involvert i det aller meste og får seg både mål og assist. Med litt bedre presisjon kunne det vært flere mål i protokollen.
Firpo 3: Kommer inn for noe som kan ha vært en litt småskadet Roberto. Går på et par løp men gjør ikke så mye av seg den halvtimen han får.
Dembélé 4: Hvor lenge siden er det vi kan ha vært så glade for å se Dembélé?! Kommer inn i andreomgang når det er en del rom, som han benytter seg godt av. En fin assist til Pedri og en godt satt scoring. Måtte det fortsette.
Pedri 4: Løper og jobber hardt med en gang han kommer inn i en litt rolig kamp. Det gjør at han står på rett sted foran mål og får seg en scoring. Slår også en veldig god pasning til Messi som igjen finner Dembélé på 5-1. Sammen med Ansu gjør det at vi har to 17-åringer på måltavla i kveld.
Araújo 3: Kommer inn etter det røde kortet og får ikke allverden å jobbe med i en kamp som egentlig var over.