Et overraskende Los Blancos-tap tidligere på kvelden gjorde at Barcelona kunne bli à poeng med serielederen med seier mot Getafe. Men slik ble det ikke.

GETAFE CF 1 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
56′, 1-0 ved Jaime Mata (straffespark)
Mata, Cabaco, Nyom, Olivera – Getafe
Piqué, Roberto – Barcelona.

Et skjebnesvangert feiltråkk

Den første ordentlige muligheten for noen av lagene kommer etter snaue 20 minutter. Pedri spilles opp i mellomrommet, vender nydelig og spiller opp Dest som ligger igjen til Messi som smeller den i stolpen fra kanten av sekstenmeteren. Ti minutter senere varter Barcelona opp med et nytt fint angrep. Dembélé drar av en mann og slipper til Pedri som spiller gjennom Griezmann på nydelig vis, men franskmannen blåser den over mål med høyrefoten. Utenom det skjer det ikke stort mer i løpet av den første omgangen.
Ti minutter ut i andreomgang tråkker de Jong på foten til Djené i egen sekstenmeter, og dommeren peker straks på ellevemeteren. Jaime Mate lurer Neto feil vei og triller ballen rolig i venstre hjørne. Dermed står det 1–0 til vertene. Foruten et par enorme sjanser til vertene og en Djené-heading i tverrliggeren for Barcelona, ebber kampen ut i hjemmeseier.

Vurderingene

Neto 2:
Den brasilianske sisteskansen har ikke stort å gjøre på i store deler av kampen. Har et par rotete involveringer tidlig i kampen, men er ellers trygg i feltet.
Roberto 2:
Dessverre ingen god kamp av spanjolen. Er helt uorientert i flere situasjoner og ender som regel opp med å spille en støttepasning i posisjoner hvor spilles kan avanseres. Klarer ikke å bidra med noe særlig fremover og er vaklende defensivt.
Piqué 3:
Geri har for det meste god kontroll defensivt. Stopper det som skal stoppes og er trygg i oppbyggingsspillet. Mister litt kontrollen mot slutten av kampen.
Lenglet 3:
Ikke mye som skiller Lenglet fra sin stoppermakker. Burde muligens vært enda mer aktiv med ball, men Getafe gjør det svært vanskelig å spille gjennom leddene.
Dest 3:
Ganske delaktig innledningsvis i kampen og har et par fine involveringer i angrep. Blir mer usynlig etter hvert. Leverer likevel en helt grei opptreden i en annen posisjon en hans foretrukne.
De Jong 2:
De Jong er uheldig da han lager straffesparket, men det fremstår likevel som uerfarent. Bruker til tider litt vel mye tid med ball og sliter mot aggressive motstandere.
Busquets 3:
Havner flere ganger i vanskelige situasjoner som følge av treg ballbehandling. Virker til tider ubekvem i tospannsrollen sammen med de Jong. Gjør likevel en del gode ting med ball.
Pedri 3 (BB):
Unggutten fra Tenerife er dyktig til å finne rom hvor han kan spilles opp av lagkamerater. Kombinerer fint ved flere anledninger og burde hatt en målgivende etter gjennomspillet til Griezmann.
Messi 3:
Nære ved å klinke inn 0–1 etter rundt halvspilt førsteomgang. Drar lasset i angrep sammen med Pedri. Svært delaktig i førsteomgang, men blir
Dembélé 2:
Franskmannen med sin første kamp fra start på 325 dager (!). Virker ukomfortabel innledningsvis, men spiller seg litt opp etter hvert. Skusler bort ballen flere ganger etter å ha skapt overtall. Sliter med å slippe ballen på riktig tidspunkt.
Griezmann 1:
Hva skal man si om Griezmann som ikke allerede er blitt sagt? Blåser ballen flere meter over mål etter å ha blitt spilt gjennom alene med keeper. Gjør ikke stort annet enn å løpe rundt, dessverre.