Sevilla gode, men Barcelona forferdelige. Da ble det poengdeling.

FC Barcelona 1 – 1 Sevilla FC

Kampfakta:
08′ 0-1 Luuk de Jong
10′ 1-1 Coutinho
Gule kort: Pjanic (Barcelona), Gudelj (Sevilla)

Pangstart

Sevilla åpnet kampen hovedsakelig ned flankene. Kampens første mulighet kom etter et hjørnespark Barcelona ikke var helt bevisste på. Det kom derfor ikke som noen overraskelse når Sevilla scoret kampens første mål etter et hjørnespark bare minuttene senere. Det tok ikke hjemmelaget godt og scoret nesten med en gang. Coutinho og Messi kom på en kontring og brasilianeren satte ballen kontant i mål, 1-1 etter ti minutter.
Det så ut som det skulle bli en skikkelig kamp, men resten av omgangen ble en trist affære for Barcelona. Hjemmelaget klarte ikke å etablere spillet sitt og tapte fort og ofte ballen, også på egen banehalvdel. 1-1 til pause.

Andre omgang

Kampen fortsatte slik for det meste i den andre omgangen. Sevillla var det klart beste laget og de klarte å holde hjemmelaget til få sammenhengende pasninger. De tvingte frem ganske mange uprovoserte pasningsfeil fra Barcelona-spillerne som bydde på mange kontringmuligheter for Sevilla. Kampen endte 1-1 til tross for mange bytter for Barcelona.

Spillervurderinger

Neto 2: Rolig kamp for Neto, slipper inn målet, men synes egnetlig at backfireren burde håndert situasjonen bedre.
Roberto 1: Klarerer til ingensteds. Blir fraløpt i forsvar og bidrar ikke til noe produktivt i angrep heller. Med andre ord akkurat som vanlig.
Piqué 2: Sammen med Araujo egentlig en god forsvarskamp i kveld der på midten. Lite å gjøre da Sevilla for det meste kommer på flankene på grunn av de tragikomiske vingbackene vi stiller med.
Araujo 3 BB: Har roen. Treffsikre pasninger i kveld. Vinner en god del av duellene. Litt dårlig plassert på en stor målsjanse for Sevilla, men ellers en brukbar kamp av uruguayaneren.
Alba 1: Får fysisk vondt av å se Alba spille. Har i flere år ment at han bør vekk fra klubben. Roter bort angrep, henger ikke med i forsvar. Velger derfor å slå støttepasninger.
Busquets 2: Mange pasningsfeil i kveld. Klarer ikke å holde styr på Rakitic eller resten av Sevilla-gjengen på midtbanen.
de Jong 2: En særdeles dårlig kamp av Frenkie i kveld. Svært få produktive pasninger, en god del balltap.
Coutinho 2: Scorer Barcelonas mål i kveld. Men ellers en anonym kamp av brassen. Sevilla-spilleren er nesten mer involvert enn Coutinho.
Messi 1: Vært veldig upresis i kveld. Ikke fått til noe spesielt.
Fati 2: Så ut som han skulle bli redningsmannen. Godt involvert, spiller igjennom Griezmann og Coutinho ved flere anledninger i starten av kampen, men mer enn det får han ikke til og byttes ut etter en skuffende kamp.
Griezmann 1: Usikker. Kommer ikke til noen avslutninger. Klarer ikke samspille med lagkameratene.