Setiéns menn så ut til å krige seg til en ny trepoenger, men en gammel kjenning ville det annerledes.

CELTA VIGO 2 – 2 FC BARCELONA

Kampfakta
20′, 0–1 ved Luis Suárez (Lionel Messi)
50′, 1–1 ved Fedor Smolov (Okay Yokuşlu)
67′, 1–2 ved Luis Suárez (Lionel Messi)
88′, 2–2 ved Iago Aspas
Gule/røde kort:
Méndez, Araujo, Aspas – Celta.
Alba, Umtiti, Braithwaite – Barcelona.

Hjertesukk like før slutt

Allerede etter fem spilte minutter er Piqué centimetere unna å sende Barcelona opp i ledelsen. Messi svinger inn en corner med god fart på første stolpe og den høyrereiste stopperen dukker opp to–tre meter fra mål og stanger ballen i tverrliggeren. Etter om lag halvspilt første omgang presterer Messi å ydmyke samtlige spillere i lyseblå drakt med én enkelt pasning. Flere av hjemmelagets spillere stiller seg på streken i et tappert forsøk på å nekte argentineren frisparkmål fra 20 meter, men Messi chipper ballen millimeter-presist på hodet til en ledig Suárez som kan stange ballen i nettet.
Fem minutter etter sidebytte resulterer et par fatale Barça-feil i at Celta kan springe gjennom og nærmest uforstyrret trille inn utligningen. Setiéns menn presser på for igjen å gå opp i ledelsen, uten at de makter å skape det helt store. Med drøye 20 minutter igjen på kampuret varter imidlertid Suárez opp med en fantastisk scoring. Uruguayaneren vender på en femøring og hamrer ballen i lengste hjørne. Hjertesukket kommer med to minutter igjen av ordinær spilletid da Iago Aspas skrur inn 2–2 på frispark. Dermed ender det med poengdeling på Balaídos.

Vurderinger

Ter Stegen 5:
Nære ved å servere hjemmelaget på sølvfat med en feilpasning etter halvspilt første omgang, men tyskeren slipper med skrekken. Like etter varter han opp med en nydelig redning. Hindrer utligning etter 80 minutter med nok en feberredning. Plasseringen av muren på 2–2-målet burde vært bedre.
Semedo 3:
Portugiseren er energisk og går på mange truende løp bak hjemmelagets backlinje. Selv om presisjonen i siste tredjedel er imidlertid ikke alltid er like god, skaper backen mange flere gode sjanser. Blir usynlig i store deler av andre omgang.
Piqué 3:
Geri spiller en god kamp og har flere viktige defensive involveringer i situasjoner som fort kunne endt med baklengs. Glipper imidlertid rett før slutt og lager det unødvendige frisparket som leder til den andre utligningen.
Umtiti 2:
Gjør ikke særlig mye ut av seg helt til hjemmelagets utligning. Blir altfor aggressiv i presset, noe som gjør at han enkelt blir utspilt av en gjennombruddspasning.
Alba 3:
Kombiner fint innledningsvis på venstresiden, men blir mindre delaktig etter hvert som kampen går. Skaper lite.
Vidal 2:
Klarer ikke å markere seg og lager altfor mange frispark, noe som bidrar til å stykke opp spillet. Det blir dessverre flere negative enn positive involveringer.
Rakitic 4:
Kroaten er god i ankerposisjonen, foruten en grov feil som indirekte leder til Celta sitt mål. Som med mange andre så faller nivået ut over i andre omgang.
Puig 4:
La Masia-produktet er knapt nok tørr bak ørene, men er mer selvsikker enn de aller fleste på Balaídos. God ballbehandling og gode pasningsvalg gjør at han er en fryd å se på.
Messi 6 (BB):
La Pulga ser pasninsgmuligheter som de fleste av oss ikke engang ser på en sekstitommers TV-skjerm. Herjer med Celta-forsvaret til tider og burde hatt flere målgivende.
Suárez 5:
Er som vanlig tung med ball i beina. Varter opp med et kontant hodestøt på Messis frispark og snur på en femøring på det andre målet.
Ansu 3:
Svært bevegelig og har flere gode initiativ både med og uten ball. Blir likevel usynlig i deler av kampen og klarer dermed ikke å markere seg.