FC BARCELONA 1 – 0 REAL SOCIEDAD


Kampfakta
80′ 1–0 ved Lionel Messi (straffe)
Gule/røde kort:
Clément Lenglet, Lionel Messi, Gerard Piqué og Sergio Busquets – FC Barcelona
Mikel Merino, Ander Guevara og Mikel Oyarzabal – Real Sociedad

Etter tapet mot Real Madrid i El Clásico gjorde Setién tre bytter på laget mot Sociedad: Lenglet kom inn i midtforsvaret, Rakitic inn på midten og Braithwaite fikk sin første kamp fra start i Barcelonatøye. Real Sociedad på deres side hadde hele seks endringer i laget fra kampen da de slo ut Mirandés i Copa del Rey.

Til tross for tap i forrige kamp virket ikke Barcelona spesielt interesserte i å slå tilbake med en seier foran eget publikum. Nesten ingen løp eller initiativ offensivt, slapt pasningsspill og dermed nesten ingen sjanser skapt. Braithwaite og Messi hadde begge noen farligheter hver seg, men det var noe tamt over det hele.

VAR avgjørende i to mål-situasjoner

Det tok rundt en times spill før Barcelona giret opp et hakk og klarte å produsere noen sjanser, men det måtte en hands-situasjon til – plukket opp av VAR – før ballen skulle ligge i garnet. Etter et innlegg av Vidal som Le Normand klarerte med hånda, fikk Messi sjansen til å sende Barcelona i føringen med kun ti minutter igjen på klokka, og argentineren gjorde ingen feil fra straffemerket.

Så på overtid ble Ansu Fati spilt igjennom av Messi. 17-åringen var god da han fikk rettet blikket opp og fant en fremadstormende Alba i feltet, men scoringen ble annullert av VAR da Fati befant seg i offside. Dermed endte kampen 1–0 etter Messis straffescoring.

Vurderingene

Ter Stegen (4): Den iskalde frispillingen bakfra stod ter Stegen fortsatt fast ved, men med noe varierende hell i kveld, pasningene satt rett og slett ikke like bra – i alle fall ikke i starten av kampen. Keeperspillet ellers var det ingenting å si på, og fikk kun ett eneste skudd på mål mot seg i hele kampen.

Semedo (3): Klarte ikke å sette sitt preg langs høyrekanten i dag da det gjaldt det offensive. Gjorde en grei jobb defensivt.

Piqué (3): Fikk sammen med sin stoppermakker hardt press på seg fra Sociedad gjennom hele kapmen, og løste dette helt ok. Sleit med tempoet de gangene Sociedad satte fart på framover eller kom i bakrom.

Lenglet (3): Ble også presset høyt gjennom hele kampen og løste dette greit. Presterte nok hakket bedre enn Piqué, men her er det rom for forbedring hos begge.

Alba (5 BB): Det var godt å ha Alba tilbake på venstreback. Kom til flere gode innlegg og fikk til og med nesten med seg en scoring på tampen, men korrekt annullert.

Busquets (5): Er en spiller som virkelig har dratt nytte av den nye spillestilen under Setién. Som ballfordeler, dirigent og gjenvinner på midten gjør han en eminent jobb – i dag var intet unntak.

De Jong (5): Har selv uttalt at han ennå ikke har nådd toppnivået sitt i Barcelona, og selv om nederlenderen nok kan bli bedre er han definitivt en som bidrar godt nå også. God kamp av 22-åringen.

Rakitic (3): Var rolig og behersket mot et Sociedad som presset høyt. Jobbet bra, men virket litt uinspirert og ikke helt påskrudd.

Griezmann (2): En ganske anonym kveld for Griezmann. Ble byttet ut da det gjenstod fem minutter.

Messi (4): Det går litt seint med Leo om dagen. Ikke veldig, men litt. Noen pasninger virker det som om han selv ikke har tro på at skal nå fram idet han slår de. Noen driblinger virker også å være helt uinspirert. Kviknet til mot slutten av kampen og klarte å utgjøre forskjellen nok en gang, denne gangen fra straffemerket.

Braithwaite (4): Svært frisk og frimodig i åpningen av kampen. Stod for det meste av farlighetene Barcelona skapte tidlig i kampen. Forsvant litt etter hvert, men slik som det spilles i Barcelona om dagen er det aldri dumt med noen energiske inspirasjonskilder.

Innbyttere

Vidal (N/A): Kom inn for Rakitic med et drøyt kvarter igjen på klokka. Rakk ikke gjøre stort på den tiden, men la innlegget som straffen kom av.

Ansu Fati (N/A): Fikk fem minutter på tampen. Rakk likevel å levere en flott målgivende, selv om scoringen ble annullert.

Junior Firpo (N/A): Fikk to minutter på tampen.