En kamp preget av høyt press og aggresjon endte med seier på Benito Villamarin.

Real Betis 2 – 3 FC BARCELONA

Kampfakta
6´, Sergio Canales 1-0
9´, Frenkie de Jong 1-1 (Messi)
26´, Nabil Fekir 2-1
45´, Sergio Busquets 2-2 (Messi)
75´, Clément Lenglet 2-3 (Messi)
Gule/røde kort:
Emerson, Mandi, Rodriguez, Fekir (to gule) – Real Betis
Lenglet (to gule), Roberto, Vidal, Busquets – Barcelona.

Første omgang

Fire minutter etter at dommeren startet kampen på Benito Villamarin var Lenglet uheldig da et skudd fra de hvite og grønne traff franskmannens arm på vei mot mål. Berøringen resulterte i straffe etter en VAR-vurdering. Sergio Canales hadde ingen problemer med å sette ballen i mål. Bare tre minutter etter straffemålet finner Messi derimot De Jong med en pasning over Betis sin forsvarsrekke i kjent Messi-stil. De Jong demper ballen på brystet og utligner kampen med en kontrollert avslutning.
Setién sitt gamle mannskap fortsatte å skape problemer for katalanerne utover i første omgang. Etter et klønete balltap fra Vidal på midtbanestreken stormer Fekir framover mot Barcelonaforsvaret som gjennom passivitet lar ballen bli skutt i Ter Stegen sitt høyre hjørne. Real Betis fortsetter omgangen med et høyt press og gjør det vanskelig for Barcelona å etablere angrep bakfra. Omgangen er preget av aggressivitet og det blir utdelt fem gule kort, henholdsvis to til hjemmelaget og tre til bortelaget.
Omgangen ble rundet av med at Messi fant klubblegenden Sergio Busquets på et indirekte frispark fra langt hold. Busquets dempet ballen i hjemmelagets 16-meter og fikk ballen i mål. Barcelona spilte kollektivt en svak omgang, men stillingen stod 2-2 til pause.

Andre omgang

Den andre omgangen startet ikke like intensivt som den første. Barcelona får mer ro til å holde på ballen, slik som laget ønsker. Messi leverer varene igjen da han i midten av omgangen slår et indirekte frispark på hodet til Lenglet som stanger inn et nydelig mål som sender Barcelona i ledelsen.
Kampen utviklet seg til å bli en kamp preget av aggressivitet. Fekir pådrar seg et gult kort etter en unødvendig takling på Lenglet. Etter misnøye med kortet pådrar han seg enda et gult kort for å snakke stygt til dommeren. Han er derimot ikke alene om å bli sendt av. Målscoreren Lenglet får også sitt andre gule kort etter en stående takling med 10 minutter igjen av kampen. I sluttminuttene tar ikke Barcelona noen sjanser og spiller veldig defensivt for å holde ledelsen. Busquets trekker tilbake i Lenglet sin stopperplass og gjør en god jobb. Kampen ender 2-3 etter en bedre omgang.

Spillervurderinger:

Ter Stegen 4:
Kan ikke klandres for straffemålet. Slipper inn et mål han kan redde på en god dag. Sikker pasningsfot og er trygg å ha i bakerste leddet.
Semedo 4:
Linker til tider godt med Messi. Roter litt defensivt i første omgang, men gjør en gjennomgående god jobb framover i banen.
Umtiti 3:
Sliter i første omgang med å få ballen fra forsvarsleddet til midtbanen. Er ikke god nok på Real Betis sitt andre mål da han bare rygger og rygger. Når Betis løsner på presset i andre omgang får franskmannen bedre tid på å starte spillet, noe han klarer bra.
Lenglet 4:
Slår noen gode pasninger i første omgang og scorer et viktig mål. Får likevel et rødt kort som enkelt kunne vært unngått.
Firpo 3:
Spiller en god kamp, og er solid bakover. Til tider er han likevel litt utsatt for å bli driblet.
Vidal 2:
32- åringen kan klandres for Betis sitt andre mål. Mister ballen unødvendig mye, og pådrar seg et gult kort. Er derimot positivt aktiv i angrepsspillet i de minuttene han var på banen i andre omgang.
Busquets 4:
Lager sporadisk frispark i første omgang. Klarer likevel å få satt inn et viktig mål i slutten av første omgang. Vinner 4 av 5 duller og fullfører mange gode taklinger.
De Jong 5:
God og viktig midtbanespiller i dag. Scorer et lekkert mål og treffer på nesten hver eneste pasning. Mister derimot ballen én gang i angrep, noe som åpner for en kontring fra Betis.
Roberto 3:
Unødvendig aggressiv og kunne fått rødt kort. Klarer ikke å skape mye offensivt i første omgang, men hever seg i andre.
Messi 6(BB):
Assist-Hattrick som gjør at Barcelona vinner kampen. Bommer likevel på et par sjanser som kunne vært satt på en god dag.
Griezmann 3:
Spiller en grei kamp. Har derimot ikke evnen til å avslutte angrepene i flere situasjoner. Bommer på for mange pasninger.

Innbyttere

Alba 4:
Kommer inn som et friskt pust og setter fart på venstresiden.
Arthur 3:
Blir byttet til fordel for Vidal etter 57 minutt. Gjør en god jobb med å vinne ball og slår få feilpasninger.