Uinspirerende, stillestående og dårlig. I dag var det ingenting som gikk veien.

Valencia CF 2 – 0 FC Barcelona

Kampfakta
48′ 1-0, selvmål Alba
76′ 2-0, Gomez
Gulekort:
Piqué, Umtiti, Busquets – Barcelona
Coquelin – Valencia

Dårligst fra start

Barcelona startet med å holde ballen i laget, men første gang Valencia kom i angrep ble det trøbbel. Piqué laget straffe etter kun 10 minutter spilt. Vår eminente sisteskanse reddet, men det ble et varselskudd på hva som skulle komme. Barcelona fortsatte å trille ball uten å skape sjanser mens Valencia skapte store sjanser hver gang de kom i angrep. Ter Stegen sto en meget god førsteomgang og Barcelona var heldige som gikk til pause med 0-0.

Ikke like heldige etter hvilen

Valencia kom ut av pausen med selvtillit og brukte tre minutter før det sto 1-0. Gomez skøyt ballen via Alba, som gjorde at ter Stegen ble utspilt. Etter målet fortsatte kampbilde, men Barcelona klarte å skape noen sjanser, men selv Messi virket å være litt «off». I stede var det Valencia som økte til 2-0 da Maxi Gomez fikk stå urovekkende alene. Dermed fortsetter den grusomme borteformen til Barcelona til tross for at man har hatt god kontroll på Valencia i serien de siste årene.

Spillervurderinger

Ter Stegen 5 BB: Redder straffe tidlig i kampen og må flere ganger ut å redde Barca. Kan ikke lastes for noen av målene og med en annen keeper kunne det blitt verre.
Sergi Roberto 1: Viser at han ikke hører hjemme som en stopper i en tre-backslinje. Dårlig posisjonering, dårlig defensivt en-mot-en og må ta mye av skylden på 2-0 målet.
Piqué 2: Lager straffen, og det kan diskuteres om han skulle hatt rødt. Etter det er han dårligst i duellene mot Gomez i 80% av tilfellene. Litt strengt med 2 kanskje, men følte at 3 ville blitt snilt.
Umtiti 4: Etter lang tid med dårlige prestasjoner og skader var franskmannen i dag vår beste stopper. Er inne og bryter foran Piqué ved et par anledninger, og virker som om han må opptre på egenhånd som stopper til tider. Ikke i toppform ennå, men klart vår beste defensive i dag.
Alba 3: Får ikke bidratt så mye, men har en pasning inn til Messi som kunne blitt en fin målgivende. Setter ikke Wass på noen utfordringer.
De Jong 2: Det gjør vondt å si, men i dag var de Jong rett og slett dårlig. Kan være fordi han store deler av kampen spiller ganske bredt ute til høyre. Mister ballen enkelt flere ganger og klarer ikke skape relasjoner med medspillerne.
Busquets 4: Spiller greit og styrer på midten i perioder. Langt fra det beste vi har sett fra blekkspruten, men det var heller ikke dårlig.
Arthur 4: Starter kampen bra men faller litt i prestasjonene utover. Er den som tar tak i midtbanen i starten av kampen, men klarer heller ikke hjelpe laget til å skape noe fremover.
Griezmann 3: Prøver å finne bakrom gang på gang i førsteomgang, men blir dessverre ikke brukt. Slutter å bevege seg etter pausen, og får ikke til noe de få gangene han får ballen. En svak treer.
Ansu Fati 3: Får lite å jobbe med ute på kanten. Utfordrer ikke når han får mulighetene og virket nesten litt reservert i forhold til hva vi har sett tidligere. Nære scoring rett etter pause, men var dessverre ute av balanse da han avsluttet.
Messi 3: Bom, bom, bom. Dette var virkelig ikke dagen til Messi. Noen svake frispark og et par skudd utenfor. Ellers fikk magikeren til lite og mistet ballen en del. Føles feil å gi argentineren samme karakter som Griezmann og Ansu, men han blir veldig stillestående og når han ikke får til særlig med ballen må det trekkes en del.

Vidal 4: Kom inn etter 56 minutter spilt. Var med på å gi litt giv i minuttene etter at han kom på, men ble raskt like stillestående som resten. Noen fine veggspill med Messi.
Rakitic: Det ble lite tid på banen for kroaten og gjorde ikke noe ut av minuttene han fikk.
Collado: Kanskje det eneste lyspunktet i dag var at unggutten fikk sin debut, men fikk altså bare fire minutter pluss tillegg, så han rakk ikke å få vist seg frem.