Det ble en tøff kamp for FC Barcelona Lørdag ettermiddag. To ballsikre lag førte til mye frem og tilbake på nye Anoeta, Barca havnet tidlig under, men klarte å komme tilbake og ta ledelsen før Alexander Isak ødela festen for oss Culés.
Real Sociedad 2-2 FC Barcelona
Kampfakta:
Mål: Mikel Oyarzabal (12) Alexander Isak (62) – Antoine Griezmann (38) Luis Suárez (49)
Gule kort: Luis Suárez (73)
Første omgang
Sociedad gikk rett i strupen på Barca fra start og presset hardt, men skapte ingenting de første 10 minuttene. Da det så ut som Barca tok mer og mer over kontrollen over banespillet, ble Busquets litt ivrig på Sociedad sitt hjørnespark og fikk straffespark mot seg, det satte Oyarzabal kontant i mål. 1-0 til Sociedad etter 12 minutter. Kampen bølger frem og tilbake etter scoringen og Barca slet med å feste grepet. Etter en periode med mye Sociedad-press tok Luis Suárez ansvar og vant en duell på midten, fører ballen 20 meter og slår en fin stikker til Griezmann som iskaldt lobber keeper. 1-1 etter 38 minutter. Fantastisk av Suárez og veldig bra satt av Griezmann. Begge lag skaper ikke allverdens etter det og det står 1-1 til pause.
Andre omgang
Andreomgang er bedre for Barca. Starter med at Pique vinner en duell på midten og etter litt klabb og babb får Busquets slått en fantastisk stikker gjennom til Messi som serverer Suárez til 2-1. Barca fortsetter å være best etter scoringen og har god kontroll på banespillet. Men Sociedad viser at de også kan være giftige på kontringer og
får slått ut på kanten når Lenglet taper en duell mot Januzaj på midten. Ballen slås inn mellom forsvar og keeper og der står Alexander Isak å venter. 2-2 etter 62 minutter. Kampen bølger mye etter 2-2, men få store sjanser blir skapt av begge lagene. Barca kommer med en liten sluttspurt hvor Pique kommer opp å hjelper angrepet, men tiden renner ut og det ender 2-2 på Anoeta.
Spillervurderinger:
Ter Stegen 3:
Vanskelig å klandre en keeper for straffescoring. Kan nok gjør mer på 2-2 scoringen, men har også en fantastisk redning etter 70 minutter. Alt i alt en grei kamp av sisteskansen.
Sergi Roberto 3:
Mange gode offensive løp i første omgang som det ikke blir helt det store av. Blir ikke utfordret så mye defensivt og har generelt god kontroll på overlappene til Monreal når de kommer.
Gerard Piqué 5(BB):
Holder oss inne i kampen i første omgang, ser ut som Piqué er den eneste som vil noe. Virker som han vinner alt han går i av dueller og vinner også duellen ned til Busquets før 2-1 scoringen. Nærme ved å toppe prestasjonen med scoring også, men headingen blir klarert på streken.
Clément Lenglet 3:
Blekner ved siden av Pique i dag. Gjør ikke en veldig dårlig kamp, men har en svak involvering i forkant av 2-2, hvor han først taper en duell og er for sen inn i feltet. Er ellers solid i duell- og pasningsspill. Kunne fått straffe på overtid om vi hadde hatt litt flaks i kveld, noe vi virkelig ikke hadde.
Jordi Alba 2:
Skuffende første omgang av Alba. lite med fremover, noe han mulig har fått beskjed om med tanke på trusselen Portu som Alba har relativt god kontroll på. Får bli med mer når Barca tar mer kontroll på kampen i andre omgang, men får det ikke helt til før han går av for Semedo etter 73 minutter.
Ivan Rakitić 2:
Slurvete i pasningsspillet i første omgang. Blir for stillestående både defensivt og offensivt. Hever seg sammen med resten av laget i andre omgang og skaper et par sjanser, men får det ikke helt til i dag. Blir byttet ut med Vidal etter 79 minutter.
Sergio Busquets 3:
Tåpelig involvering som fører til straffe. Sliter tydelig med hurtigheten til Ødegaard og Oyarzabal i første omgang som trekker mye inn og må få mer hjelp av resten av midtbanen. Offensivt er Busquets mye bedre, treffer på det meste og kombinerer fint med Messi ved et par anledninger i første omgang. Spiller Messi fantastisk gjennom i forkant av 2-1. Blir byttet ut med Alena etter 73 minutter.
Frenkie De Jong 3:
Blir løpende en del imellom i første omgang og klarer ikke involvere seg like mye som vi er blitt vant til. får involvert seg mer i andre omgang og har noen positive bidrag, men ikke det helt store fra Frenkie i kveld.
Lionel Messi 3:
Er god når han kommer seg rettvendt, som vanlig god i kombinasjonsspillet og gjør de rundt seg bedre. Bra løp i forkant av 2-1, hvor han er uselvisk og dytter den til kompis Suárez. Prøver og prøver, men ikke helt Messi-standard i kveld.
Luis Suárez 4:
Fantastisk forarbeid før 1-0. Løper og prøver mye gjennom hele kampen. Får en gavepakke av Messi på 2-1 som han setter i mål.
Antoine Griezmann 4:
Iskald avslutning på 1-0. Lite involvert utenom det i første omgang, men det er fordi han må ta mye defensivt ansvar i en 4-4-2 når vi ikke har ballen. Jobber bra i rollen han blir gitt i kveld og har god foran mål når vi trenger det, solid.
Alena 2:
Blir byttet inn for Busquets etter 73 minutter og blir veldig anonym. Må ut på sidelinjen for behandling etter 80 minutter og får aldri satt noe preg på kampen.
Semedo 3:
Positivt innhopp av Semedo. Blir med fremover og skaper et par sjanser og har i tillegg god kontroll bakover.