Barcelona bydde opp til festfotball for hjemmepublikummet på Camp Nou. Messi viste frem Gullballen til de fremmøtte før han nok en gang noterte seg for et hat-trick.
Kampfakta:
Mål: Griezmann (7), Messi (17, 41, 83), Suárez (43) – Budimir (35, 64)
Gule kort: Roberto (8), Piqué (67), Vidal (79)

Første omgang

I litt uvant stil kom Barça sterkt ut av startblokkene hjemme mot Mallorca. Ballen flyttes rundt med høy intensitet og det presses høyt etter balltap. Da Mallorca misbruker en god mulighet på en corner, setter Ter Stegen raskt i gang. Han finner Griezmann med en nydelig langball og Griezmann setter ballen kontrollert over keeper. Ter Stegen får nok en gang notert seg for assist i La Liga denne sesongen. Vi spoler frem til det 17. minutt hvor Messi mottar ballen fra rundt 20 meter, han drar den med seg innover og gjør som han har gjort så mange ganger før. Han skrur ballen opp i lengste hjørne og dermed står det 2-0. Barcelona fortsetter med godt spill og flere gode sjanser men i det 35. minuttet kommer utligningen. Det er Budimir som tar med seg ballen inn mot 16-meteren og får til en avslutning med venstrefoten. Uheldigvis kommer den borti Lenglet som sklir bortover da han prøver å blokkere skuddet. Ballen får en svært uheldig retningsforandring og Ter Stegen bare ser på i det ballen går opp i motsatt vinkel. Dermed har gjestene redusert. Men mot slutten av omgangen kommer to raske scoringer. Det er først Messi som nok en gang får skyte med godfoten fra utenfor 16-meteren. Da ligger kula i nettet og det er 3-1. Kun snaue to minutter senere får vi se et skikkelig mesterverk av en scoring. Etter mye fint spill hælsparker «Luisito» ballen i motsatt hjørne med en enorm kraft og presisjon (hvis du ikke har sett klippet enda så må dette gjøres!). Barcelona går dermed til pause med en solid 4-1 ledelse.

Andre omgang

Naturligvis kommer ikke Barcelona ut i hundre slik som de gjorde i den første omgangen, men fortsetter med godt spill og kommer til mange store sjanser. Det er likevel gjestene som får den første scoringen i andre omgang. De kommer til innlegg nede ved hjørneflagget og det ser først ut som Ter Stegen har kontroll. Men tyskeren feilberegner ballbanen og må se ballen gå over seg. Der venter hodesterke Budimir som kontant setter sitt 2. mål for dagen. Barcelona fortsetter å komme til store sjanser men klarer ikke å sette ballen i nota før det er gått 83. minutter. Selvfølgelig er det den argentinske Guden som gjør det og han noterer seg dermed for hat-trick nr. 35 i La Liga.

Spillervurderinger:

Ter Stegen 4: Ikke veldig mye han må gjøre, men står for en nydelig assist til Griezmann på 1-0 målet. Hadde nok fått en 5 i kveld, men roter det til i eget felt på Budimirs andre scoring for kvelden. Dermed blir det en 4 for tyskeren i kveld.
Firpo 4: Grei kamp av Junior. Han gjør jobben sin (for det meste) men sliter veldig med å holde Takefuse Kubo under kontroll. Han løper riktignok iherdig opp og ned langs venstresiden og timingen på løpene hans begynner å bli bedre. Trekkes opp for dette.
Piqué 4: Middels kamp av Piqué. Trygg og god med ball, men sliter til tider med Budimir. Litt på etterskudd og noterer seg nok en gang for et gult kort.
Lenglet 4: Grei kamp av franskmannen. God med ball, vinner hodedueller og har flere avskjæringer. Hakket bedre enn sin makker i kveld men blir ikke mer enn 4 i kveld.
Sergi Roberto 5: En svært god kamp av Sergi i kveld! Det er lenge siden! Fantastiske løp opp og ned høyresiden og kombinerer fint med både Messi og spillerne sentralt. Løper mye og jobber hardt. En sterk 5 for Sergi i kveld.
Rakitic 5: Også en meget god kamp fra kroaten. Dekker opp mye rom for Messi defensivt på høyresiden og jobber iherdig, både med og uten ball. Spiller trygt, men smart. Noterer seg for en assist på Messis 2. mål. God og solid kamp.
de Jong 5: Dette må nok være et av de beste kjøpene Barcelona har gjort på lang lang tid fordi denne gutten er noe helt spesielt. Løper ekstremt mye, dribler, finter og strør elegante pasninger. Rett og slett nydelig å se på. Sterk 5 for Frenkie i kveld.
Busquets 5: Blir en femmer også på blekkspruten i kveld. Spiller smart, enkelt og elegant. Står svært godt posisjonert defensivt og leser spillet bra.
Griezmann 5: Franskmannen ser bedre og bedre ut for hver kamp som går. Nydelig løp og avslutning på 1-0 scoringen og noterer seg også for en assist. Dynamikken i angrepet ser bedre ut enn på lenge.
Suárez 5: Hva skal man si om denne mannen egentlig? Kan gjøre så mye enkle feil men samtidig score så fantastiske mål som han gjør på 4-1 målet. Ser bedre ut enn på lang tid. God kamp fra «Luisito».
Messi 6 (BB): Ny kamp, nytt hat-trick. Gått tom for ord for denne magikeren. Er bare å se på og nyte så lenge vi kan.

Inbyttere:

Vidal 4: Kommer inn og bidrar med energi og løpsvillighet. Har gode løp men gjør ikke så mye av seg. Greit innhopp.
Aleñá 5: Meget godt innhopp fra unggutten. Spiller bra fotball selv om han ikke har spilt på mange måneder. Burde få lov til å være med i de neste kamptroppene basert på hva han leverer i kveld.
Pérez: Ikke nok tid til å bli vurdert.