Barcelona avga tre poeng mot et Levante som har straffet dem før.

Levante UD 3 – 1 FC Barcelona

Kampfakta
38′, 0-1 ved Messi (straffe)
61′, 1-1 ved Campana
63′, 2-1 ved Mayoral
67′, 3-1 ved Radoja
Gule kort: Bardhi – Levante, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Arthur, Griezmann – Barcelona

Nye poengtap mot en gammel kjenning

Barcelona kom inn til kampen vel vitende om at dette var et uredd Levante-lag med liten respekt for større lag. Barcelona begynte dog best, og selv om de store sjansene uteble i første omgang virket Barcelona å ha kontroll. Laget var litt statisk med få bevegelser, men man følte at det kun manglet en perfekt pasning for å åpne et kompakt Levante.
Den pasningen kom litt etter halvtimen spilt, da Arthur fint spiller venstreback Semedo fri inne i sekstenmeteren, hvor portugiseren kommer inn foran en Levante-spiller og får et soleklart straffespark. Flere fine bevegelser gjorde at Semedo kom seg fri, blant annet et frekt overhopp av Griezmann. Messi satt selvfølgelig straffen inn til 0–1.
Da lagene kom ut til andre omgang skulle man tro stillingen var 4–0 til Barcelona, og katalanerne spilte med et veldig lavt tempo, som om kampen var avgjort. Det skulle vise seg å straffe seg. Først plukker levante opp en dårlig klareering fra Piqué, og ballen ender etter tre raske trekk hos Campana, som enkelt utlikner. Kun to minutter senere ser Barca på at Levante spiller seg frem til Borja Mayoral, som hamrer inn 2–1 fra utsiden av boksen. Barcelona kommer seg litt til hektene, men så settter Radoja inn 3–1 etter at Barcelona aldri får klarert et frispark.
Valverde har på dette tidspunktet gjort alle byttene sine, og begge løpsmaskinene Vidal (byttet ut) og Rakitic sitter på benken. Nærmest utlikning er Messi, som tror han scorer, men VAR viser at Griezmann var i offside før assisten. Ansu Fati hadde også et god forsøk på hodet, men det ender med nye poengtap i Valencia.

Spillervurderinger

Ter Stegen 3:
Får lite hjelp på baklengsmålene, og gjør lite annet i kampen.
Roberto 2:
Klarer ikke sette preg på kampen. Er best i førsteomgang når Barcelona er gode, og blir veldig usynlig i andre.
Piqué 3:
God i første omgang med flere viktige taklinger. En del av et forsvar som lekker som en sil i andreomgang, og må spille forsiktig i en viktig periode av kampen grunnet et håpløst gult kort.
Lenglet 2:
God førsteomgang, men blir tatt ute av posisjon i andre. Svak i markeringsspillet når Levante tar over kampen.
Semedo 4:
Har faktisk spilt flere av sine bedre kamper på venstrebak og nyter godt av å åpne seg innover i banen, og blir ikke like låst ute ved sidelinja. Har et godt løp som skaffer straffen på 1-0. Kan bidra mer bakover i andre omgang.
Vidal 2:
Jobber og kjemper hele kampen, men løper mye i mellom. Blir veldig usynlig når Barcelona har ball, og kan vanskelig forsvare en bedre karakter når midtbanen blir kontret i senk i andre omgang.
de Jong 4 (BB):
En av Barelonas bedre på tross at han holder ballen lenge til tider, grunnet manglende løp foran seg. Finner en fin balanse mellom å spille som defensiv midt og å komme seg opp i banen.
Arthur 3:
Slår en fin stikker til Semedo som fremtvinger straffesparket. Ikke like treffsikker på alle pasninger, og løper mye i mellom i andre omgang.
Messi 4 (BB):
En rar kamp av argentineren. Blir ikke like synlig som vi er vant til å se han, men kunne hatt to mål om ikke Griezmann hadde jukset med offside på stillingen 3–1. Er en av de som driver opp tempoet når laget prøver å slå tilbake, men det kommer til kort.
Suárez 3:
El Pistolero spiller en kamp på det jevne, før han må tidlig ut med skade. Viser at han mentalt er i verdenstoppen, men mangler de fysiske evnene til å utgjøre en stor forskjell.
Griezmann 3:
Griezmann får treeren til nød grunnet god jobbing bakover og overhoppet som leder til straffen. Offensivt ikke i nærheten av det man forventer, og det er latskap å ikke være onside når han serverer Messi.

Pérez 2:
Kommer inn for Suárez, og viser veldig lite. Er en del av et kolektiv i lagets dårligste periode, men et kollektiv er bygd opp av individer, og Pérez hever ikke akkurat nivået.
Fati 3:
Kommer innpå på slutten, og burde nok vært første innbytter på. Viser energi og bevegelighet, og er en av få som virkelig prøver å løfte laget ute av gjørma. Nær en scoring, men det blir bare nesten for unggutten.
Sergi 3:
Kommer inn når Barcelona egentlig trenger en anen spillertype på banen. Det må eventuelt gå på Valverde sin kappe, men Busquets hjelper til å stabilisere laget noe, skjønt vi hadde trengt mer offensiv involvering på 1–3