Barcelona klatret til toppen av tabellen med en målfest og Messi Magi.

FC BARCELONA 5 – 1 REAL VALLADOLID

Kampfakta
3′, 1-0 ved Clément Lenglet
5′, 1-1 ved Kiko Olivas
29′, 2-1 ved Arturo Vidal (Lionel Messi)
34′, 3-1 ved Lionel Messi
75′ 4-1 ved Lionel Messi (Ivan Rakitic)
77′ 5-1 ved Luis Suárez (Lionel Messi)
Gule/røde kort:
Joaquín Fernández, Sergi Guardiola, Míchel – Real Valladolid.
Messis magiske aften
Barcelona åpnet forrykende og tok føringen allerede etter 3 minutter. Etter noe rot I Real Valladolid feltet var det Clément Lenglet som dunket ballen via en motstander og i mål. Real Valladolid svarte med en rask utligning ved Kiko Olivas. Ett frispark ble slått inn i feltet, og ter Stegen fikk i ren refleks slått ballen via Kiko Olivas og i mål. Sisteskansen burde kanskje hatt en bedre inngripen. Vertene tok ledelsen tilbake i det 29’ minutt. Messi slår en utsøkt pasning til Vidal, som får tuppet ballen i mål. Kort tid etterpå er det Messi sin tur. Magikeren dunker ett vakkert frispark bak en sjanseløs keeper. Barcelona går til pause med en komfortabel 3-1 ledelse.
Andre omgang starter langt roligere, og det tar lang tid før noen av lagene produserer noen store sjanser. Men halvveis ut i omgangen mottar Messi ballen og med en herlig vending setter han avslutningen ved lengste stolpe. Honnør til Rakitic for en fin målgivende. Få minutter senere dukker Suárez opp i kampen for første gang og ekspederer en Messi pasning i mål. Barça kontrollerer resten av kampen, og den ender 5-1 seier til Barcelona.

Spillervurderinger

Ter Stegen 3:
Har en dårlig involvering på målet til Real Valladolid. Pasningene sitter heller ikke alltid. Blir ikke satt på de store prøvene.
Semedo 3:
Jobber utrettelig opp og ned langs siden. Bidrar dog ikke med mye, bortsett fra å skaffe frispark i farlige situasjoner.
Piqué 3:
Har stort sett grei kontroll på det Real Valladolid kommer med, og blir satt på få prøver.
Lenglet 3:
Noterer seg for mål, og kunne nesten scoret ett mål til. Har grei kontroll defensivt, en kamp på det jevne.
Alba 3:
Som resten av laget er det lite å bryne seg på defensivt. Offensivt så er han som vanlig med i angrep. Får dog ikke utrettet det helt store i denne kampe.
Vidal 4:
Jobber og kjemper hele kampen. Har noen fine løp inn i motstanderens 16-meter og scorer 2-1 slik. Bra kamp av Chileneren.
Busquets 3:
God defensivt og til å gjenvinne ballen. Rolig og kald med ball.
De Jong 3:
Har noen fine offensive involveringer hvor han dribler av seg mann og sender noen fine pasninger mellom ledd. Ok opptreden.
Messi 6 (BB):
2 mål og 2 målgivende. Men det sier likevel ikke alt. Var banens desidert beste spiller, han gjorde som han ville og hadde noen nydelige tuneller som sendte motstanderen i pølseboden.
Suárez 2:
I store deler av kampen er spissen slik vi har blitt vant til, dvask, treg og usynlig. Men får seg ett mål og våkner noe etter det.
Ansu Fati 2:
Unggutten prøver på mye, men det meste blir bare nesten.

Rakitic 3:
Kommer inn når Barca har grei kontroll på kampen. Gjør ikke mye ut av seg foruten en fin målgivende til Messi.