Nok en dag, som betyr nok en dag å skrive historie på – slik er livet for Lionel Messi. Under gårsdagens kamp mot Real Valladolid satte rekordmakeren sitt 50. frisparkmål i karrieren, og det på like vakkert vis som alltid. Det første av dem kom mot Atlético Madrid på Camp Nou i November 2008. Av disse 50 er 44 av dem scoret for Barça og 6 for Albiceleste.

Hans fulltreffere for Barça

33 av Messis frispark har kommet i ligaen, altså 66%. 5 stykker har blitt satt i Champions League, 3 i Copa del Rey, 2 i den Europeiske Supercupen og 1 i den Spanske Supercupen.

Favoritt-motstandere

Espanyol er klubben som virkelig har fått kjenne smerten av argentinerens silkefot da han har puttet seks mot byrivalen. Sevilla og Athletic har begge fått fem fulltreffere mot seg, mens Atlético har sluppet inn tre. Deportivo, Real Madrid, Almería, Betis, Villarreal og Alavés har alle sluppet inn to frisparkmål mot Messi.

Fortsatt nye barrierer å bryte

Med 50 frisparkmål totalt i karrieren, må det neste målet være å nå 50 frisparkmål i blaugrana-trøya, noe han bare er seks frispark unna å klare. Bare i forrige sesong scoret Messi åtte mål på frispark(!). Kan han med andre ord klare det allerede denne sesongen?

En annen milepæl som svært få spillere har klart gjennom historien er å score et hat-trick av frispark i en kamp. Messi har klart å score to frispark i samme kamp ved to anledninger, mot Sevilla i 2015 og Espanyol i 2018, men frispark-hat-tricket har foreløpig latt vente på seg.