Barça fortsetter med full pott på hjemmebane, men overbeviste ikke i Messis comeback.

FC BARCELONA 2-1 VILLARREAL

Kampfakta
6′, 1-0 ved Antoine Griezmann (Lionel Messi)
15′, 2-0 ved Arthur Melo (Sergio Busquets)
44′, 2-1 ved Santi Cazorla (Vicente Iborra)
Gule/røde kort:
Sergi Roberto, Antoine Griezmann, Júnior Fripo, Sergio Busquets – Barcelona.
André-Frank Zambo Anguissa, Raú Albiol – Villarreal.
Pangstart
FC Barcelona hadde mye å bevise etter fadesen mot Granada i helgen. Med Messi fra start viste de gode tendenser innledningsvis. Argentinerer var svært delaktig da han etter seks minutter prikket en corner på hodet til Griezmann, som han ekspederte i mål, 1-0
Noen minutter senere var det Arthur som ladet kanonen og banket ballen i nettet bak Asenjo, en riktig så fin scoring. Og det stod 2-0 før kvarteret var spilt. Hele stadion holdt pusten når Messi gikk ned for telling etter en duell. Til tross for at han fortsatte, ble han byttet ut i pausen med det som ser ut som en lårskade. Kampen roet seg og det var to jevne lag som kjempet, uten at noen klarte å skape det helt store. Like før pause reduserte Santi Cazorla med ett langskudd. Ett skudd ter Stegen muligens burde reddet. 2-1 til pause.
Valverdeball
Dembele kom ut i andre omgang og franskmannen hadde noen gode initiativ, og man burde klart å øke ledelsen. Etterhvert som andre om gikk, serverte Barça oss Valverdeball – tafatthet, lite kreativt og planløst. Dette endret seg dog når Suárez ble byttet ut med Ansu Fati. Unggutten var sprek og uredd, og skapte farligheter når han angrep. Det ble med forsøkene og kampen endte 2-1.

Spillervurderinger

ter Stegen 3:
Burde tatt skuddet til Santi Cazorla, men ellers har han grei kontroll, uten at han blir satt på de store prøvene.
Semedo 2:
Jobber opp og ned langs siden, men bidrar med lite offensivt.
Piqué 3:
Grei kontroll bakover. Frekt frispark forsøk.
Lenglet 3:
Som sin makker har han grei kontroll bakover. Blir sjeldent satt under press.
Firpo 3:
Etterlater seg rom som lynvingen Chukwueze kan boltre seg i. Men får god hjelp av lagkamerater til å demme opp for kontringsfaren. Kommer mer til i andre omgang, hvor han er mer aktiv i angrep.
Busquets 5:
Trygg og solid med ballen, og bidrar til at Barça flytter ballen bra til tider.
Roberto 2:
Han løper og er sikker med ball. Men skaper null og niks, er helt usynlig. Bør komme seg tilbake på backen.
Arthur 5 (BB):
Barças beste i kveld. Dominerer midtbanen og kommer med deilige pasningkombinasjoner. Har en nydelig golazo.
Messi 4:
Deilig å se Messi fra start igjen. Åpner kampen med en fin målgivende til Griezzmann. Dessverre pådrar han seg en lårskade og blir byttet ut i pausen. Håper på en rask retur.
Suárez 1:
Glemmer at han er på banen til tider. Hverken touchet, pasningene eller initiativene fungerer. På tide å benke han, og gi sjansen til andre.
Griezmann 3:
Starter med å putte det første målet. Forsvinner mer utover i kampen og blir isolert ute på kanten, Blir mer delaktig etter at Suárez blir byttet ut.

Dembele 3:
Starter sterkt i andre omgang. Burde fått en målgivende, hadde bare spissene klart å omsette sjansene han skaper. Ikke like delaktig resten av kampen.