Tidlig utvisning

Ligafinaler går aldri rolig for seg, og heller ikke denne gang skulle vi være foruten spesielle hendelser. Diego Costa, som er kjent for å ha temperament, måtte takke for seg før 30 minutter spilt. Tvilsom avgjørelse, og dommeren burde nok latt Costa spille videre.

Jevn kamp

Oppgjørene mellom Barcelona og Atlético pleier som regel å være jevnspilte, og det så lenge ut til å bli poengdeling mellom lagene, men Luis Suárez og Lionel Messi sørget begge for å ende kabalen for sesongen. 2–0, og takk for nok en fin sesong, Atlético. Oppskrift Messi: innsidepasning = mål.

Vurderingene

Marc-André ter Stegen (4): Få gjøremål på jobb i dag for tyskeren, som ellers pleier å ha mye å gjøre i andre kamper. Redder det meste, men blir ikke satt på de virkelige store prøvene. Får seg likevel en fin oppladning til United-kamp!

Sergi Roberto (3): Kveldens forsvarsutgave avfyrte nok ikke skremmeskudd i retning Solskjær. Likevel holder Roberto seg rolig.

Piqué (3): Har en kabal å legge før United-kampen.

Clement Lenglet (3): Franskmannen har også problemer med å finne seg til rette. Mulig kommende United-kamp tok for mye plass i kveld.

Jordi Alba (3): Svært sjeldent at Alba spiller dårlige kamper, men i kveld befant han seg i sparemodus – eller det så i hvert fall ut som det. Må opp flere hakk neste kamp.

Rakitic (3): Raketten var ingen rakett i kveld. Bidrar likevel, og involverer seg i angrepsspillet uten å skape de største sjansene.

Sergio Busquets (4): Busquets en av de bedre i kveld, noe han som oftest pleier å være.

Arthur (4): Arthur tilbake igjen i noenlunde samme form. Slet forrige kamp, men briljerte tidvis i kveld.

Messi (5): Lionel Messi med årets kuleste mål. Innsidepasninger pleier som regel ikke føre til mål, men i kveld gjorde det det. Først panenka-frispark mot Espanyol, så innsidepasning mot Atlético, hva blir det neste? Argentineren burde nok stått med flere mål/målgivende i kveld, men nøyer seg nok likevel med tre poeng og en mulig ligaseier i boks.

Luis Suárez (3): Banens desidert dårligste, for så å avgjøre kampbildet. Sliter med å sette sjansene han blir servert tidlig i kampen, men får til slutt nok av sjansesløseri at han banker kula i nettveggen. Karakterhopp.

Philipe Coutinho (5 BB): Etter så mange kamper og så mange hårdrag ser det ut til å løsne for brasilianeren. Spiller en fantastisk kamp. Endelig! Klatrer seg stadig opp, og fortjener å bli belønnet som banens beste. Takk, Coutinho.

Innbyttere

Malcom (3):

Semedo (N/A): For lite spilletid

Carles Aleñá (N/A): For lite spilletid