Vertene med pangåpning

Det tok ikke mer enn tre minutter før Levante skapte kampens første mulighet – og grep den. Rochina slo inn et frispark fra venstre flanke, Cabaco fikk gå opp helt alene og ruvet høyt over alt og alle i luftrommet, og med en kontant heading ble hjemmepublikumet sendt til himmels. 1–0.

Åtte minutter senere var Levante frampå igjen ved Coke som rundlurte Miranda nede på høyrekanten, satte fart mot mål og slo inn i feltet mot en fremadstormende Boateng. Nyankommeren fra Valencia, Jeison Murillo, viste seg tilliten verdig og kom seg foran ghaneseren så Cillessen fikk reddet på strek. Svært nære 2–0.

Mayoral dobler ledelsen

FC Barcelona slet innledningsvis – for å si det mildt – og vondt skulle bli til verre allerede før 20 minutter var spilt. For i Levantes angrep spiller det en 21-åring på lån fra Real Madrid kalt Borja Mayoral. Unggutten ble følsomt spilt gjennom av spissmakker Boateng, og etter å ha dratt seg mot høyre plasserte spanjolen ballen i nettet ved venstre stolperot. 2–0 og Levante tok over rollen som de ekte blaugrana denne torsdagskvelden.

Barça B byttet ut i andre omgang

Da spillerne entret gressmatta etter pause hadde Valverde tatt grep og byttet ut Miranda og satt på Sergi Roberto som venstreback. Videre ble Chumi tatt av for Lenglet i det 58. minutt og Malcom for Denis Suárez i det 67. minutt.

Andre omgang fikk mindre å by på enn den første. Morales kom inn for Levante i det 62. minutt og var svært nære ved å sende vertene opp i 3–0-ledelse, men satte sjansen like over tverrliggeren til Cillessen.

Denis Suárez skaffet straffe

Malcom ble byttet ut til fordel for Denis Suárez, 25-åringen som sterkt ryktes bort fra Barcelona, i det 67. minutt. Spanjolen viste seg å bli vital i denne kampen da han på lekkert vis skaffet gjestene straffe med drøyt fem minutter igjen på klokka. Coutinho tok steget fram mot krittet og – på litt underlig vis – satte inn reduseringen. Et viktig bortemål som garantert kommer godt med når returoppgjøret skal spilles på Camp Nou.

Vurderingene

Cillessen (3): Det er vrient å være sisteskanse i en slik kamp, men nederlenderen gjorde – tatt omstendighetene i betraktning – en helt grei figur i kveld.

Semedo (2): Har sitt å stri med når Simon og Boateng skrur på turboen. Kommer seg littutover i kampen, men svakt av portugiseren.

Murillo (2): Levante er påskrudd, det er ikke Barcelona, og da får forsvaret smertelig erfare det. Colombianerens første kamp for Barcelona er heller noe å lære av enn å fryde seg over. Når det er sagt er andre omgang mye bedre enn første.

Chumi (1): Intet annet enn en fryktelig kamp av unggutten. Blir rundlurt og trikset med hele kampen. Blir erstattet til fordel for Lenglet midtveis i andre omgang.

Miranda (1): I likhet med sin kollega i Barça B har Miranda også en dag på jobben som bare bør krølles sammen, legges på bålet og glemmes. Byttes ut i pausen for Sergi Roberto.

Aleñá (2): Rimelig usynlig på midten. Bidrar ikke på noe særlig vis i den offensive eller defensive delen av spillet.

Sergio (2): Har noen merkelige inngripener som er veldig ulikt vår kaptein. Varter også opp med noen hårreisende dårlige pasninger. Dette må blekkspruten fra Badía legge bak seg og absolutt komme sterkere tilbake.

Vidal (3): Innsatsen er alltid tilstede hos Vidal, men prestasjonene matcher ikke viljen helt. Kommer seg litt utover i kampen og er nok Barças beste mann på midtbanen i dag.

Malcom (2): Har noen gode inngripener i første omgang, men blir gradvis mer og mer usynlig. byttet ut i andre omgang til fordel for Denis Suárez.

Dembélé (3 BB): Spiller en grei kamp franskmannen. Setter fart og er med på å skape litt trøbbel for vertene selv om det ikke vil seg helt med sjansene. Den nærmeste til å komme med noe som ligner på underholdning i kveld.

Coutinho (2): Spiller en svak kamp, men skaffer Barcelona et viktig bortemål før returoppgjøret på Camp Nou da han setter straffen rett før kampslutt.

Innbyttere

Sergi Roberto (3): Erstatter Miranda på venstreback, gjør ikke stort ut av seg.

Lenglet (3): Kommer inn for å få orden på forsvaret sammen med Sergi Roberto. Lykkes i liten grad.

Denis Suárez (3): Skaffer straffen som gir oss et viktig bortemål på vakkert vis, og var generelt sett et forfriskende innhopp.