Første 45 var veldig rotete fra begge lag der Levante var det førende mest angrepsvillige laget og det så ut som om det var de som skulle ta kontroll på kampen. Men Leo Messi ville det annerledes. Levante mistet ballen på egen banehalvdel og alle er nok enige om at man ikke bør miste ballen når Leo Messi er motstanderen. Dro seg lett igjennom fire Levante forsvarere og la ballen inn til Suarez som fikk stå helt alene og banke ballen opp i krysset, 1-0 mot spillets gang.

Kort tid etterpå var det nok et ballmiss av Levante som skulle få store konsekvenser. Busquets fanget opp en dårlig pasning og sendte Messi alene igjennom med en brilliant pasning hvor han lett kunne sende ballen under Levante keeper Olazabal, 2-0 og rett i pausen med en komfortabel ledelse.

Andre omgang

Publikum hadde såvidt fått i seg pausepølsa før Leo Messi ble spilt fri av Jordi Alba og etter et nydelig plassert skudd sto det allerede to minutter ut i omgangen 3-0.

Selv om Levante var frempå ved flere anledninger var det et FC Barcelona som virkelig tok vare på nesten samtlige sjanser. For når pasningsspillet mellom Suárez og Vidal ender i bena på Leo Messi er det bare å gratulerer argentineren med sesongens første Hat-trick. Kort tid etterpå ble også Levante redusert til 10 mann når Dembele ble taklet ganske stygt av Erick Cabaco.

Før dommeren blåste av denne kalde desemberkvelden tok Piqué på seg løpeskoa og kastet seg frem i angrep. Etter noen flotte kombinasjoner med resten av angrepet sto plutselig Piqué alene med keeper og da var det kort vei til nok en Piqué scoring. Dermed endte det 5-0 og tre poeng ble med tilbake til Camp Nou.

Vurderingene

Ter Stegen (4) Lite å gjøre på jobb denne kvelden for Mats, men når det var behov for han så var han der han skulle være. Også god på å sette i gang angrepene hurtig med utkastene sine.

Piqué (5): Viktigste og beste spiller bakover på banen denne kvelden. Utrolig god til å kontrollere situasjonene og styre forsvaret slik at laget ikke slipper inn. Gjør opp for manglende fart med rutine ved flere anledninger. Scorer også mål rett før kampen er over.

Lenglet (4) Ryddet mindre i forsvar enn sin makker men gjorde seg absolutt ikke bort. Ingen store feil og holder nullen.

Vermaelen (4) Likt spill som Lenglet. Ingenting å utsette på Vermaelen, men blir byttet ut raskt ut i andre omgang. Mon tro om dette var nok en skade?

Jordi Alba (5) Sterk prestasjon igjen på venstrekant. Noe mindre innvolvert offensivt grunnet formasjonen treneren velger å bruke. Flott assist til Leo Messi også.

Vidal (4): God kontroll på midten. Kanskje til dels aggresiv men gjorde en god figur ikveld. Flott assist til Leo Messi.

Busquets (4): Hadde kanskje ikke en strålende omgang mot Tottenham i midtuka men denne kvelden var han tilbake med

Rakitic (4): God i første omgang men blir veldig passiv når han blir satt som midtstopper. Demmet opp der det trengtes utover i kampen.

Dembélé (2) Mange feilpasninger gjør at karakteren ikke kan settes høyere. Forsøker å gjøre det vanskelig for Levante forsvaret men det ble med forsøket og en kontring imot som regel.

Messi (6 BB) Hva skal man skrive  Helt uovervinnelig når han kan gjøre som han vil. Spiller ikke sin beste kamp, men makan til verdens femte beste spiller skal man lete lenge etter. Tre mål, to assist, 5-0. Ferdig. Vi bøyer oss i hatten.

Suárez (3): Svært svak kamp total sett men glimter til ved to utrolige anledninger. Først scorer han i høyden som det er vanskelig å komme over ballen i skuddet, samt en fabelaktig pasning til Arturo Vidal som lett la ballen tilbake til Leo Messi før 4-0 målet.

Innbyttere

Arthur (4): Kom inn og trygget midtbanen for en skadet Vermaelen. Godt levert av brasilianeren.

Coutinho (3): Gjorde ikke stort ut av seg den perioden han kom inn. Kampen var på sett og vis vunnet.

Denis Suárez (N/A) For lite spilletid.