En god høstsesong i Europa for FC Barcelona sørget for seier i gruppespillet allerede før kveldens kamp. Dette førte til litt rullering på laget fra Valverdes side, og en av de heftigste benkene Europa har sett med blant annet ter Stegen, Alba, Piqué, Busquets, Vidal og Messi.

Dembélé sendte Camp Nou til himmels

Selv mot et skjerpet Tottenham, som måtte spille bedre enn Inter for å nå avansement til utslagsrundene, tok det kun 7 minutter for Barcelona å putte kveldens første mål.

Walker Peters slurvet bort ballen på midtbanen etter et frispark høyt oppe i banen for gjestene. Med få spillere igjen på egen halvdel skrudde Dembélé på turboen, dro av en forsvarspiller med en lekker skuddfinte og iskaldt satte ballen i nota bak Lloris. Et fantastisk raid, og en kraftig dose bensin på bålet om hvorvidt Dembélé skal bli værende i klubben eller ei.

Etter dette ble spillet til Barcelona gradvis litt slakkere, og Tottenham fikk et par muligheter til å hente seg inn i kampen, men mulighetene ble ikke ivaretatt. Barcelona på deres side fikk muligheten til å øke ledelsen rett før hvilen, men Coutinhos forsøk traff aluminiumen.

Messi inn i andre omgang

Tottenham kom voldsomt ut etter hvilen og hadde noen perioder der de pepret avgårde på Cillessen, men den flyvende hollenderen holdt stand gang etter gang. Meget imponerende av Barças sisteskanse.

Etter å ha sett lagoppstillingen kom øyeblikket «alle» hadde ventet på først etter en times spill. Da satte argentineren på seg kapteinsbindet og entret banen til fordel for Munir og stor glede blant de 70 000 tilskuerne.

Lucas utlignet

Messis entré på banen betydde fint lite for Spurs. De kunne ikke stort annet enn å presse på for å holde andreplassen i gruppa, og selv om Jasper Cillessen vartet opp med den ene feberredningen etter den andre, var et utligningsmål omtrent uunngåelig, slik som kampen utartet seg. Harry Kane ble spilt opp på venstresiden og høyreiste spissen slo inn til Lucas Moura som bresidet ballen inn i nettet til 1–1.

Med det målet karret Tottenham seg videre til utslagsrundene da Inter ikke klarte å slå PSV hjemme på San Siro.

Vurderingene

Cillessen (6 BB) Fantastisk kamp av Cillessen, enkelt og greit. Stopper nesten alt Spurs kommer med av farligheter og banens beste verdig. Selv om utligningsmålet kom til slutt, er det nesten så de tilreisende fra London måtte reise seg og applaudere Barças andrevalg(!) i buret.

Semedo (3): Helt tydelig skrudd på langs venstresiden. Spiller greit offensivt, men blir hengende litt etter defensivt.

Lenglet (3) Forsvaret har vanskeligheter med å hamle opp med Kane og co. hos Tottenham denne kampen. Kunne fort endt stygt

Vermaelen (2) Et hakk svakere enn sin stoppermakker i dag.

Miranda (3) Å starte sin karriere på A-lagsnivå mot Tottenham i Champions League er ingen enkel oppgave, men 18-åringen gjorde seg ikke bort. Viser at han har Barça-DNA’et i seg, men havner også en del på etterskudd og er nok ikke helt vant til tempoet. Miranda får litt ekstra pluss fordi debuten er en stor dag for en fotballspiller!

Arthur (4): Den brasilianske midtbanemannen får mye juling utpå matta i dag. Spiller en grei kamp, men er litt lite delaktig i det defensive.

Carles Aleñà (3): Unggutten får spille hele kampen og jobber utrettelig i samtlige 90 minutter. Defensivt blir 20-åringen litt for ofte rundingsbøye for de hvitkledde, men dette gjelder for så vidt hele midtbanen.

Rakitic (3): Spiller helt på det jevne. Gjør ikke stort ut av seg, men gjør heller ingen tabber. Blir byttet ut til fordel for Busquets i pausen.

Dembélé (4+) FOR et mål av den franske unggutten! Målet alene er nesten verdt toppkarakter, men ellers i kampen stanger Dembélé i Tottenham og mister mye ball; må trekkes litt for dette. Byttes ut i det 77. minutt for Denis Suárez.

Munir (2) Får en time med spilletid før Messi entrer banen. Sliter litt med å involvere seg, og blir løpende mye mellom.

Coutinho (5): Er en av få spillere i dag som tar gode initiativ framover og er nære på å score både en og to ganger, men begge skuddene endte i stolpetreff.

Innbyttere

Busquets (2): Kommer inn etter hvilen for å bringe balanse og orden på midten, men midtbanen blir bare mer overkjørt i andre omgang enn i det første.

Messi (2): Kommer inn etter en times spill, men ser uinspirert ut. Det er noen øyeblikk der man enser at noe er på gang, men det ender for det meste i balltap.

Denis Suárez (N/A) Kommer inn for Dembélé i det 77. minutt. For liten tid til vurdering.