Første omgang

Kampen var av den litt rolige typen de første 30 minuttene. Høydepunktene var Dembele sine lekne finter og rykk samt stolpeskudd til Villarreal. 35 minutter inn i kampen fikk Barcelona corner, denne traff ikke som ønsket men ble returnert ut til Dembele som hadde lagt inn corneren. Et kanontreff på innlegget traff Piqué sin panne på millimeteren, 1-0 og kampen kunne virkelig starte.

Messi var deretter svært nære å sette 2-0, men begge lag måtte se seg fornøyd med 1-0 til pause. Alt lå åpent for at Villarreal kunne komme inn i matchen igjen.

Andre omgang

Svært lite underholdende andre omgang. Villarreal kom mer med i kampen men klarte ikke å bryte igjennom et godt defensivt orientert FC Barcelona. Først etter 86 minutter sender Leo Messi Alena igjennom alene mot keeper som enkelt chippet over og resultatet viste 2-0. Game Over som kommentator uttalte på dette tidspunktet. Og det betyr at vi etter kampen topper ligaen nok en gang, så får vi se hva Sevilla får til senere ikveld.

Ter Stegen (3): Svak i kommunikasjon tidlig i kampen. Kunne sluppet inn kveldens første mål men slapp med skrekken ved hjelp av stolpen. Ellers hadde han lite å gjøre og leverte som man skulle ønske.

Semedo (3): Kombinerte veldig bra med Dembele gjennom hele kampen. God defensivt også og har god kontroll.

Piqué (5): Kongen av kampen. Ufattelig god kontroll på motstander og scorer til og med lagets første mål etter et flott innlegg av Dembele.

Lenglet (3): God kontroll. Får et gult kort tidlig i kampen som gjorde at han måtte spille mer passivt og det var synlig. Piqué fikk dra lasset og det gjorde han jo med en bragd.

Alba (4): Bra trykk på venstreflanken gjennom hele kampen. Litt mer anonym mot slutten av kampen men holder godt igjen på venstre siden som gjør at Villarreal ikke kunne angripe som de ønsket.

Rakitic (2): Første omgang bestod av veldig mye feilpasninger som også fortsatte i andre omgang. Blir helt riktig byttet ut da han ikke tilførte laget noe denne kvelden.

Busquets (3): Mange gode bevegelser, men manglet mye på det offensive plan. Svært lite rask igangsetting og generelt ikke veldig synlig. Men da har han jo hatt en godkjent kamp den usynlige blekkspruten.

Vidal (4): Spilte fantastisk i henhold til taktikken til manageren. Mange gode løp som aldri ble brukt av lagkameratene og jobber godt når han jobbet ballen tilbake i laget. Nær å få målet sitt.

Dembele (5): Har en fantastisk første omgang. Leverer både driblinger og løp som setter hele venstreflanken til Villarreal på leting etter ball. Flott innlegg på målet til Piqué også.

Messi (4): En svært stille kamp fra Argentineren. Veldig slapp i holdning og jobbet svært lite for å få laget inn i rytmen. Nydelig pasning til Alena mot slutten av kampen som trekker opp karakteren.

Coutinho (2): Svært dårlig kamp av Coutinho. Mistet ballen i mange farlige posisjoner og klarte ikke imponere offensivt. Så rett og slett redd ut for å gjøre feil – og da gjør man mange feil hvis man er en spiller som Coutinho.

Innbyttere:

Malcolm (3): Svært lite han fikk til den perioden han var på banen.

Alena (4): Svært aktiv den lille perioden han var på banen. Nydelig løp i bakrom som Messi fikk med seg og «Alena» med keeper var det ikke noe problem. Magisk chip som om Messi skulle gjort det selv.