Mange tittet nok to ganger på de 11 Valverde sendte utpå kveldens cupkamp, der vi kunne glede oss til å se navn som Miranda, Malcolm og Samper fra start. Her fikk altså spillerne mulighet til å imponere Valverde og supporterne.

Kampen besto av 68% ballbesittelse fra FC Barcelona og raske gode kontringer til Cultural Leonesa, kanskje til Valverdes overraskelse. Etter 33 minutter var det et trist syn å se Sergi Samper gå gråtende av banen etter noe som så ut til å være en retur til skadebenken nok en gang.

Etter 91 minutter var det, hvis sjanser vinner kamper, Cultural Leonesa som fortjente en seier. Men på et flott frispark fra Dembélé la han ballen perfekt på hodet til Lenglet, som enkelt kunne heade ballen mot nærmeste stolpe, og da sto det 0-1 til FC Barcelona. Kort tid etter gikk det hett i toppen til Cultural Leonesa spilleren Sergio Marcos som fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Deretter blåste dommeren av kampen og Valverde kan ta med seg et trygt og godt resultat hjem til Camp Nou.

Vurderingene

Jasper Cillessen 4 (BB): Hadde ikke stort å gjøre denne kampen men redder en seier helt på tampen av kampen med en feberredning som gjorde at laget kunne holde på 0-0.

Nelson Semedo 2: Virket helt uinteressert i første omgang og leverte noen hårreisende pasninger samt mistet ballen nesten helt upresset. Andre omgang noe bedre, som gjør at han slipper karakter 1.

Jorge Cuenca 3: Klarte seg bra med stopperkollega Chumi. Ingen store blemmer men sliter med å spille frem midtbanen til gode posisjoner.

Chumi 3: I likhet med makker, godkjent kamp men slet i oppbyggende del av spillet.

Juan Miranda 2: Viste vel denne kvelden hvorfor Vermaelen blir prioritert forran han. Svake innvolveringer og ikke noe særlig lykke fremover på banen. Mister også ballen unødvendig mye.

Arturo Vidal 3: Startet kampen som ballfordeler, der sto han til stryk-karakter. Blir satt i en mer defensiv rolle når Samper gikk ut og har mer kontroll på kampen da. Uansett ingen imponerende aften for Chileneren.

Sergi Samper 3: Måtte dessverre ut med skade. Relativt anonym de 33 minuttene han fikk men gjorde ingen store feil.

Denis Suarez 1: Helt anonym gjennom 96% av kampen. Har en pasning og noen brudd i ny og ne gjennom kampen, men absolutt ingen god forevisning fra skøyeren Denis.

Ousmane Dembélé 2: På lik linje som Semedo virket det som om Dembele ikke var noe interessert i å spille fotball i kulda. Mange dårlige innvolveringer og mye balltap. Hjelper heller ikke når forsøkene hans går langt over mål eller til innkast. Pluss for assist til Lenglet.

Munir El Haddadi 2: Virket som om han ikke klarte å kommunisere med resten av spillerne. Når ballen ble spilt den ene veien var han på vei den andre, og skudd på mål virket ikke som Munirs’ oppgave denne kvelden. Svært skuffende av en spiller som skal være Suaréz’ nummer to i rekken. Mon tro om uruguyaneren tenker at den plassen er sikret frem til januar iallefall?

Malcom 3: Forsøksvis god i første omgang. Tapte seg mer og mer ut i andre omgang før han ble byttet ut. Forsøkte å drive ballen fremover, men lite muligheter når Munir stod å vurderte hva som skulle være på brødskiva til kvelds.

Innbyttere:

Carles Alena 4: Snuser på banens beste. Rett og slett fordi midtbanen endret seg helt etter at han kom på og laget fikk en mer direkte spillestil. Flere gode pasninger som kunne endt i gode avslutninger. Godkjent dette Carles!

Clement Lenglet 4: Kommer inn for å sikre bakover på banen men ender med å bli avgjørende for en 1-0 seier. Nok en gang godt timet løp helt på slutten som sikret seier. Ingenting å trekke bakover heller – som jo er å forvente med tanke på motstander.

Arthur 3: Kom inn siste 10 minuttene. Sikret laget frisparket som resulterte i målet, ellers ikke stort annet han fikk uttrettet på så kort tid.