I den åttende runden av denne sesongens utgave av La Liga gjestet katalanerne Mestalla for å møte Valencia i en kamp som skulle vise seg å få en tung start. De tilreisende katalanerne reiste seg, men klarte aldri å dra i land alle tre poengene.

Verst tenkelige start

Som om det å møte Valencia på deres hjemmebane ikke er vanskelig nok, ble kvelden brått vanskeligere etter kun ett minutt ut i kampen. En corner ble slått inn fra venstre der hverken Vermaelen, Suárez eller Piqué klarte å klarere ballen på første stolpe og Ezequiel Garay enkelt satte ballen i nota til en pangstart Valencia knapt kunne drømt om.

Barcelona, tydelig preget av det tidlige målet, var heldige som ikke slapp inn enda et mål etter et par gode gode sjanser av både Guedes, Batshuayi og Kondogbia. Portugisiske Gonçalo Guedes måtte dessverre hive inn håndkleet etter kun 12 minutters spill grunnet skade og ble erstattet at russiske Denis Cheryshev.

Magiske Messi svarer

Etter de 10 første intense minuttene klarte Barcelona å få tak i ballen og dra kampen inn i deres sedvanlige spor. Uten å skape de helt store sjansene, og svare umiddelbart, kunne man likevel merke at noe var på gang. Og hvem andre enn Messi til å ta steget fram og vise seg som den store forskjellen. Argentineren satte fart framover og spilte en fin vegg med Suárez og millimeterpresist klinte ballen ned i høyre hjørne. Vakkert og brilliant av Barças nummer 10 som aldri slutter å imponere.

Etter dette mistet Barcelona litt taket på kampen. Valencia yppet seg en liten periode før Barcelona satte inn det siste støtet i håp om å ta med alle tre poengene hjem til den katalanske hovestaden, blant annet ved å bytte inn Dembélé og Rafinha på tampen av kampen, men de hvitkledde holdt stand og sikret seg et viktig poeng på hjemmebane mot de regjerende spanske mesterne.

Vurderingene

Ter Stegen 4: Det er vanskelig å klandre tyskeren for 1–0-målet da han naturligvis forventer at Vermaelen, Piqué eller Suárez skal klarere ballen i feltet.

Semedo 3: Er på hugget og mye med framover. Kombinerer fint langs høyrekanten med Rakitic, selv om han ikke er like utslagsgivende som sin back-kollega Alba på motsatt kant – men hvem er vel det. Noen ganger er det litt 50/50 om han hamler opp med problemer eller havner på etterskudd, men alt i alt spiller Semedo en grei kamp.

Piqué 4: Den høyreiste katalaneren står godt i forsvaret sammen med sin belgiske kamerat. En kamp på det jevne.

Vermaelen 3: Er uheldig med «headingen» på 1–0-målet. Noen vil kalle det klønete? Uansett hva det er, setter undertegnede pris på at Vermaelen kliner til og gir alt i duellen med Kondogbia. Vermaelen har gode kvaliteter som fotballspiller og utgjør et greit stopperpar med Piqué, men det sier seg selv at med så lite og sporadisk spilletid blir det vanskelig å hoppe rett inn i en kamp mot Valencia og stoppe alt som kommer deres vei.

Jordi Alba 5: En rå pasning med hælen mot Tottenham, en ny deilig hælflikk i dag (For dere oppmerksomme seere som fikk med seg den). Den hurtige spanjolen er et utrolig viktig element i dette Barcelona-laget. Flyr opp og ned langs venstrekanten og bidrar helt essensielt både i forsvar og i angrep.

Rakitic 4: Undertegnede skulle gjerne likt å se mer av nysigneringen Arturo Vidal, og etter en litt klumsete start på sesongen hadde det vært naturlig å sette kroaten på benken. Men så feil kan man ta. De siste kampene har Rakitic vært en maskin! Og han fortsetter den gode formen i kveld. Gjør ikke noe spektakulært, og klarer ikke å bidra til at vi skaffer tre poeng, men leverer varene på midten.

Busquets 4: Gjør en del feil i dag, Sergio. Har 8 balltap etter en times spill, noe som er uvanlig kost fra den kanten. Skjønt, fra en mann som «aldri» gjør feil legger man kanskje ekstra merke til det når ting ikke stemmer? Henter seg inn igjen i andre omgang og spiller alt i alt en helt grei kamp, men litt under pari.

Arthur 4: Viser seg igjen som en veldig spennende signering. Å bli kalt sommerens beste signering av selveste Messi og sammenlignet med Xavi, er mye å leve opp til, men brasilianerens egenskaper passer som hånd i hanske på Barcelona-midtbanen. Starter andre omgang med hvilepuls og et par stygge feilpasninger, men leverer en god kamp. Blir byttet ut for Rafinha mot slutten av kampen.

Messi 5: Viser igjen øyeblikk av hvilken brillianse som er iboende i den mannen.

Suárez 4: Jobber hardt som alltid, Suárez, og er en god medspiller for Messi i en kamp som dette; som ved veggspillet på 1–1-målet. Blir til tider herjet med av Valencia-forsvaret, men skal ha ros for å ta det som en mann i dag.

Coutinho 4: Det vil seg ikke helt for Coutinho som bidrar i det oppbyggende spillet, men mangler sluttprodukt i dag. Ypper seg mot Valencia-forsvaret til tider og prøver sammen med Suárez og Messi å brodere seg gjennom de hvitkleddet, men de får aldri hull på byllen. Blir byttet ut til fordel for Dembélé når det gjenstår 7 minutter.

Innbyttere

Dembélé N/A: For lite spilletid

Rafinha N/A: For lite spilletid