Årsbeste

Med to i sekken før de siste 45, var det lite tvil om at Barcelona skulle ro dette i land. Først Coutinho, så raketten av Rakitic, før Messi setter en strek over kveldens affære. Med to reduseringer fra Lamela og Kane ender kampen 4–2 i favør Barcelona, som kan glede seg over at førsteomgangen var sesongens beste for laget.

Ter Stegen 4: Husker du Stegens redning mot Bayern? Se for deg den igjen, bare at Ter Stegen ikke ligger, men slenger seg! Kan umulig bli klandret for baklengsmålene.

Semedo 4: Har hatt litt startproblemer denne sesongen, men det skulle ikke bli noe problem i kveld. Har god kontroll på angrepet til Tottenham.

Piqué 4: Piqué sliter litt med pasningene, noe Umtiti f.eks er meget god på. Men å klarere er katalaneren meget god på.

Lenglet 3: Fin start av Lenglet, som rydder, sammen med Piqué, unna mye. Har behov for å slipes enda mer i Barcelona-stallen, noe andreomgangen viser.

Alba 5: Burde blitt kredidert som kampens store spiller, om ikke Messi hadde entret scenen.

Arthur 5: Etter kveldens kamp er det ingen tvil om at det påståtte potensialet stemmer. Fortsetter han i samme tempo, er det bare å tildele ham høyresiden.

Busquets 5: Aldri før har midtbanen fungert så bra, noe kveldens kamp beviser. Busquets også en viktig brikke i laget. Ekstremt ballinnehav.

Rakitic 5: Får servert en gedigen muligheten utenfor 16. Noe så presist tror jeg aldri jeg har sett. Han treffer ballen på millimeteren.

Coutinho 5: Ekstremt god i angrep. Posisjonerer seg helt riktig, og serverer publikum vakre detaljer. Får med seg ett mål og en målgivende.

Suárez 5: Fortsetter i samme sporet som tidligere, hvor han tydeligvis har tatt på seg en annen rolle enn å være «the gold hunter». Legger opp til flere gode muligheter, og gir også rommet fra seg til Rakitic og Messi som begge scorer på sjansene.

Messi 6 BB: Kveldens store spiller er Lionel Messi. To mål og et hav av lekre diamanter. Gjennombruddspasningene er av en annen verden.

Innbyttere:

Vidal 3:

Rafinha 3:

Vermaelen 3: