Store taktiske feil i laget kombinert med en lagoppstilling som ikke fungerer, fører det ofte til flaue, personlig feil hos flere. Bilbao tar kontrollen utover første omgang, og scorer det første målet. Men to benkspillere skulle vise seg å bli redningen i det Messi og Munir spaserte inn på banen. 1–1 ble stillingen, og Valverde har nok å jobbe med til neste kamp.

Ter Stegen 4: En målvakt er alltid avhengig av at forsvaret gjør sin del av jobben. I dag var det annerledes. Mye slurv i bakre rekke gjorde at tyskeren ble satt på prøve. Rydder opp, men må se ballen gå inn i nettet én gang. Men feilen gjøres i laget.

Semedo 4: Forsvaret stivner, backene rydder.

Piqué 2: Med en skade på Umtiti blir forsvarsproblemene langt større og krevende. Viser kanskje også hvor viktig Umtiti er for forsvarskonstruksjonen. Ekstrem nervøsitet blandet med klønete bevegelser gir ikke det beste utslag. Piqué likevel et hakk bedre enn Lenglet, men karaktermessig nokså likt.

Lenglet 2: Med en skade på Umtiti blir forsvarsproblemene langt større og krevende. Viser kanskje også hvor viktig Umtiti er for forsvarskonstruksjonen. Ekstrem nervøsitet blandet med klønete bevegelser gir ikke det beste utslag. Piqué likevel et hakk bedre enn Lenglet, men karaktermessig nokså likt.

Alba 4: Alba jobber ekstremt bra både i forsvar og angrep. Løper i alle retninger. Farten er avgjørende for at Bilbao ikke får større rom i dag.

Vidal 3: Midtbanen fungerte ikke i det hele tatt i dag. KAOS-midtbanen.

Roberto 3: Roberto trives som regel best under vingene til en som klarer å kontrollere spillet på midtbanen. I dag er han uheldig, ikke bare mtp. at midtbanen var i krisemodus, men at han også pådro seg en føling/skade.

Coutinho 4: Coutinho fortsetter som bærebjelken. I dag starter han som ving, og legger opp flere gode muligheter.

Rakitic 3: En dårlig dag på jobb for Rakitic, som må håndtere lagviruset.

Suárez 4 BB: Banens beste. Hvorfor? Uruguyaneren var rett og slett en av tre spillere som viste vilje og kraft nok til å forandre på kampbildet. Men sliter med avslutningsteknikken, derfor går Suárez målløs av banen. Hadde derimot teknikken vært på plass, kunne han ha stått igjen med to-tre mål. Til tross for at han mangler en del i avslutningene, så posisjonerer han seg riktig. Tar de riktige løpene, og leser spillet som bare han har mulighet til. Det ble kanskje ikke mål, men spissen viser en ekstrem angrepsvilje – og det må settes pris på.

Dembélé 4: Dembélé igjen god, men det mangler også fortsatt litt hos franskmannen før han blomstrer. Gode løp. Gode pasninger. Nervøs i press, men til gjengjeld har han gode reflekser. Mister kanskje ballen en del ganger for mye, men franskmannen retter det fort opp.

Innbyttere:

Messi 4 : Kommer inn, forandrer hele resultatet. Serverer Munir som plasserer ballen i mellom de stengene.

Munir 4: Scorer sitt første mål for sesongen, i en kamp hvor Barcelona var i ferd med å tape.

Busquets 4: En svært ustabil midtbane trenger en stødig Busquets. Retter opp i flere feil.