Det sies at den som ler sist ler best, og i natt ble det Roma, etter å ha snudd kampen etter at Malcom førte Barcelona i ledelsen. Kampen endte 4-2.
Som mange Barcelona-fans håpet på fikk Malcom starte på topp, sammen med Munir og Aleix Vidal, mot Roma — laget som trodde de hadde signert Malcom. Brassen var også stort delaktig i Barcelonas første scoring, som var et rent mesterverk av et lagarbeid. Angrepet begynte med at nattens dyptliggende mitdtbanespiller Sergi Roberto snappet ballen på midtbanen, og spilte frem Malcom, som med ett touch la igjen med hælen til Rafinha. Rafinha spilte inn på Munir, som frekt lobbet tilbake til Rafinha, som til slutt satt ballen bak keeper Olsen.
Barcelona hadde for det meste kontroll over kampen de første 60 minuttene — særlig i førsteomgang — med en midtbane komponert av nevnte Roberto og Rafinha, samt nysigneringen Arthur. Sistnevne viste igjen godt overblikk, og var så og si feilfri de 46 minuttene han fikk spille, og ser ut til å ha vært et storkjøp. Backene Semedo og Cucurella var og godt involvert i spillet, og særlig Semedo var lysten fremover i banen. Bakover var laget for det meste trygt anført av Lenglet, som sammen med stoppermakker Marlon gjorte kort prosess av et tamt Roma. Den eneste blunderen kom rett før pause, da Justin Kluivert satt fart ned Romas høyre, med en hurtighet Cucurella var sjanseløs mot, før nederlenderen fikk slått lavt inn i boksen til en åpen El Shaarawy.

Backupene lar Roma overta

Da lagene kom på banen i andre omgang hadde Barcelona allerede gjort seks bytter, og kun Malcom, Rafinha, Lenglet og Semedo var igjen av startende utespillere (Cillesen fikk igjen stå kampen ut). Etter tre minutter inn etter hvilen kunne Malcom enkelt sette inn 2–1 etter et fremspill av Ballou. Venstrevingen fikk ikke lagt inn med det første, men var haldig som fikk ballen tilbake fra forsvarspiller, og fikk på andre forsøk slått inn i feltet hvor Malcom allerede ventet. Barcelona burde økt ledelsen like etter, da en av de store talentene Riqui Puig fikk trædd igjennom Abel Ruiz, som med en forsvarer like bak seg burde gjort kort prosess av en keeper på halvdistanse. Det ble dog ikke mål, og Barcelona tok av de siste fire startende utespillerne.
Med et lag utelukkende bestående av b-lagspillere (samt keeper Cillessen) raknet det helt for Barcelona. Når sant skal sies bør det legges til at Roma hadde flere førstelagsspillere som antageligvis starter de fleste seriekampene når Serie A sparkes i gang senere denne måneden, og det ble en tydelig kvalitetsforskjell både mellom Barca sine to ellevere, og ikke minst de 22 på banen den siste halvtimen. Med et tamt Barcelona-lag fikk Roma score to mål Cillesen var nære på å ta, samt et fjerde mål på straffe. Skjønt Barceona tar med seg mye godt fra kampen, spesielt fra nysigneringene, samt et par av ungguttene som virker å stå fremst i køen for a-lagspill når de tellende kampene kommer.