Kampen begynte i et rolig tempo der Barcelona tok kontroll på kampen tidlig etter at Dembele fyrte på alle sylindre og driblet seg på fantastisk vis forbi hele forsvaret til Villarreal, før han skøt i steget. Keeper ga retur og der var Coutinho som kontrollert satte inn 1-0. 4 minutter senere var det Iniesta som sendte ballen gjennom hele forsvarsslinja og til en umarkert Digne som sendte en rolig pasning inn til Paulinho som enkelt kunne sette inn 2-0.

Rett før pause var det nok en gang Iniesta som tok på seg serverhatten, og lempet ballen over hele Villarreal forsvaret til en magisk Leo Messi som på letteste måte lempet ballen forbi keeper og til 3-0.

Villarreal utfordret, Dembele senket

For selv om Barcelona virket sikre på seier etter 45 spilte minutter, var det Villarreal som startet andre omgang best. Tok tak i kampen og fikk et heldig mål etter en touch på egen spiller i skuddøyeblikket, da sto det 3-1. Men kampen roet seg og mot slutten av kampen var det Dembele som fikk to flott scoringer og kampen endte til slutt 5-1.

Spillervurderinger

Cillessen 7: Kan absolutt ikke klandres på 3-1 målet, og gjør et par gode redninger når det var behov for han. En første kamp i La Liga denne sesongen.

Digne 7: God defensiv kontroll og utrolig god fremover på banen i kombinasjon med Iniesta og Coutinho.

Vermaelen 7: Flott kontroll på kampen bakover hvor han holdt Bacca mer eller mindre anonym.

Piqué 7: På lik linje som Verma klarte han å holde angriperne til Villarreal på god avstand.

Semedo 6: Litt mindre synlig offensivt enn Digne, men absolutt en godkjent kamp.

Busquets 7: Usynlig i store deler av kampen, men det er jo da han gjør sine beste kamper.

Paulinho 7: Fint mål og godt med i det offensive drivet. Også god kontroll bakover på banen.

Iniesta 9 BB: Fantastiske pasninger, er det en mann man kommer til å savne neste sesong er det denne magikeren. Viser frem noen følsomme toucher som ingen andre i verden er i nærheten av å besitte.

Messi 8: Flott mål etter å bli servert av magikeren Iniesta, ellers som vanlig den offensive drivkraften alle skal innom før det skjer noe.

Dembele 8: To flott mål mot slutten av kampen som punkterer det som skal punkteres. Også flott driv i første omgang hvor han virkelig hadde bestemt seg for å bevise fansen hvorfor han kom til Camp Nou.

Coutinho 8: På lik linje som de andre i det offensive var Coutinho god denne kvelden. Flott ballkontroll og stjeler ballen i flere tilfeller – mer av dette.

Innbyttere:

Suaréz 6 : Kom inn for å sikre seieren, men klarte ikke å overbevise med mye.

Rakitic 7: Nydelig assist til Dembele, rett og slett magisk hvordan han fintet seg gjennom. Ellers god kontroll

Mina 6: Så ikke stort til Mina da kampen mer eller mindre var avgjort. Men godt for unggutten å få et innhopp.