[Barcelona 2 – 2 Real Madrid] En kamp som Barcelona startet meget bra ble til slutt en kamp mot overmaktene for å overleve. Heldigvis kom Valverdes mannskap levende ut.
Kampens første mulighet kom allerede etter tre minutter da Suárez nesten scoret på gjennombrudd. Ikke før det var gått ti minutter var det samme spiller som åpnet ballet. Sergi Roberto får milevis med åpent rom og Uruguayaneren hamrer inn 1-0. Tempoet senket seg ikke akkurat da Cristiano Ronaldo satte inn reduseringen bare fire minutter senere etter flott forarbeid av Kroos og Benzema.
Barcelona begynner å slappe av et par hakk og det er Real Madrid som skaper tre sjanser på rad på kort tid ved halvtimen spilt. På slutten av omgangen ble det flere gule kort enn målsjanser. Noen spillere skulle nok også hatt rødt, og dessverre var det Sergi Roberto som trakk dét strået i det den første omgangen blir blåst av.

Kaoset fortsetter

Den andre omgangen åpnet nøyaktig som man hadde forventet. Høyt tempo og høy temperatur. Begge lag gjorde endringer da Coutinho ble byttet ut for Semedo og Cristiano Ronaldo ble byttet ut for Asensio. Igjen før de første ti minuttene var spilt kom det en scoring. Messi fører Barcelona tilbake i ledelsen etter «godt» forarbeid av Suarez som egentlig skulle hatt et frispark i mot seg. Messi holdt nesten på å øke ledelsen ved 70 minutter, men Keylor Navas hadde en strålende redning som selv ter Stegen måtte applaudere.
Gareth Bale ble spilleren som scoret den andre utligningen for Real Madrid etter godt forarbeid av Marco Asensio. Messi prøvde allt han kunne, men klarte ikke å finne nettet igjen, noe som kunne gitt Barcelona seieren. Kampen ender 2-2 og man må kunne være fornøyd med det sett med Barcelona-øyne. Fortsatt ubeseiret.

Spillervurderinger

Barcelona-spillerne var litt opp og ned denne kampen. Her følger spillervurderingene. Enig eller uenig? Diskuter i feltet under.
Ter Stegen 7: Når Barcelona begynner å rakne er det tyskeren som igjen holder oss med i kampen med sine flotte redninger. Blir overlumpet av Bale og Ronaldo ved to anledninger, men for noen mål det var.
Alba 6: Mye med fremover og gjør ingen grove feil i forsvar. Blir for sen når Bale scorer den andre utligningen i kampen, men til Albas ære er han med til siste slutt på det løpet.
Umtiti 7: Gjør sitt beste, men Benzema blir rett og slett for overlegen på det første målet. Kommer seg litt etter dette og virker å ha bedre kontroll på Bale og gjengen som fosser nedover Barcelona sin banehalvdel utover kampen.
Piqué 5: Klarer ikke holde følge med Cristiano Ronaldo på den første reduseringen. Samarbeider greit med Umtiti i kveld og rydder fint opp når han må.
Roberto 5: Vakkert forarbeid på første målet og gjør en god kamp helt til han dessverre mister hodet og blir utvist på slutten av den første omgangen. Vanskelig å vurdere.
Busquets 6: Svak start på kampen. Benzema får gjøre som han vil i store deler av kveldens oppgjør og gambler dessverre litt for mye på kontringen til det første målet til Madrid. Ser ut til å være litt mer våken i andreomgangen og er mer med i forsvar og oppspill og bryter opp Madrid slik vi er vant til.
Rakitic 6: Klarer ikke helt å få kontroll på midtbanen i førsteomgang. I likhet med Busquets våkner han litt og bryter opp et par kontringsmuligheter og målsjanser samtidig som han viderefører ballen til nestemann i angrep. Viser hva han kan være god for på en god dag.
Iniesta 7: Den beste midtbanespilleren på den blårøde siden i kveld fra start. God kontroll og holder midtbanen mer eller mindre sammen på egen hånd i den første omgangen. Varter opp med kvikke kunster og noen flotte gjennombrudd. En helt godkjent kamp av Iniesta i hans siste el clásico, men ser ved flere anleninger at han blir satt på plass av Modric og Kroos.
Messi 8BB: Scorer et vakkert og viktig mål tidlig i andreomgangen. Virker mer tent generelt etterhvert som kampen utspiller seg. Veldig nære flere scoringer og når Barcelona er nede er det Argentineren som bærer angrepet på sine skuldre. Relativt anonym i førsteomgangen.
Suarez 7: På rett plass til rett tid ved det første målet. Gjør også et godt forarbeid. Skulle nok hatt et frispark mot seg da han spiller Messi frem for scoringen til sistnevnte. Til tross for scoringene mister han ballen litt for mange ganger.
Coutinho 5: Gir oss noen hint til hva han kan få til i store deler av den første omgangen. Har en fot med i spillet på kontringen til Barcelona-målet tidlig i kampen. Brasilianeren blir ofret for Semedo når Roberto blir utvist.
Semedo 6: Godt posisjonert og virker å ha grei kontroll på sin banehalvdel. Gjør ingen store feil i forsvar. Bør spille fast på høyrebacken.
Paulinho 4: Med en gang han kommer innpå er det nesten så han scorer, istedet ble det bare en nesten-fatality på Keylor Navas. Der ender dessverre de positive involveringene til Paulinho. Mister ballen flere ganger og klarer ikke sette sammen noe på midtbanen.
Paco: Kommer på veldig sent i kampen og gjør ikke så veldig mye.