De første 14 minuttene bestod av sjanser til begge lag der keeperene fikk sjansen til å redde ballen en gang hver. Men så avleverte Roberto ballen til Coutinho som på vakkert vis flikket ballen inn til Suárez alene mot keeper. En rask tap på ballen og Camp Nou reiste seg i begeistring for både Suárez og Coutinho, 1-0.

Ellers skjedde det ikke stort i første omgang, bortsett fra en relativt risikabel pasning fra Ter Stegen som Valencia plukket opp og fikk en fantastisk sjanse. Heldigvis for Stegen klarte han å parere en sjanse som helt sikkert hadde gått i mål.

Andre omgang

Corner er mål er det noe som heter. Coutinho, hvem andre, la inn på første corneren i andre omgang til en fri Umtiti som kom seg høyest i duell med Valencia forsvaret. Så enkelt kan det stå 2-0 i en kamp der Valencia på tidspunktet virket å være best.

Midtveis i omgangen var det lite å melde hjem om, med sporadiske sjanser til begge lag. Men rett før kampen egentlig var avgjort skjedde det noe rart. Dembele tar returløpet ned mot Gaya som legger inn, men Dembele fullfører taklingen og dommer pekte på straffemerket. Ter Stegen var riktignok på ballen, eller rettere sagt oppå ballen. Men på en rar måte spratt ballen videre og inn i mål. Dermed var det duket for 5 minutter med spenning mot slutten.

Denis Suarez fikk sjansen til å sette ballen i mål på overtid etter en kontring der Messi leverte en flott pasning, men han klarte ikke å overliste Neto. Zaza fikk også en sjanse på hodet men klarte ikke å styre ballen mot mål og dermed sikret Barcelona seg 3 viktige poeng i jakten på ligagullet.

Vurderinger

Ter Stegen (7): På tross av flipperspill øvelsen i første omgang la han ned godt arbeid når han ryddet opp for seg selv i etterkant med en strålende redning. Også var det den rare «strafferedningen» da. Undertegnede er usikker på om dette er en keepertabbe eller rett og slett gammeldags uflaks. Lander oppå ballen i forsøket på å redde den. Får et trekk på bakgrunn av dette.

Roberto (5): God defensivt men svært lite delaktig i resten av spillet.

Piqué (7): Første 20 minuttene var det man kan kalle kriseverdig fra den høyreiste midtstopperen. Rotet svært mye men plutselig fikk han kontroll på kampen og leverte strålende de siste 70 minuttene av kampen.

Umtiti (7): Hadde noen svært risikable unødvendige situasjoner igjennom kampen men ryddet opp mye av det han var nødt til. Godt gjennomført.

Alba (10 – BB): Perfekt kamp av den lille venstrebacken mange omtaler som verdens beste i sin posisjon. Og det med rette. Strålende defensivt med knapt en eneste feil. Helt vill offensivt med mange gode løp og pasninger, samt kombinasjonene han gjorde med sine medspillere fortjener oppmerksomhet. Banens beste.

Paulinho (7): Sterk på midtbanen og gjorde mye ryddearbeid samt er med oppover på banen for å presse Valencia sitt forsvar.

Iniesta (7): Spillte jevnt over godt mot Valencia. Flotte detaljer og en utrolig flott avslutning som burde resultert i mål etter rundt 70 spilte minutter. God flyt i det defensive arbeidet, men fikk ikke til alt for mye offensivt mot et sterk Valencia forsvar.

Coutinho (9): To fantastiske assist og generelt pent spill på det offensive plan. Skal også ha plusspoeng for å være en av de som faktisk fikk til det han forsøkte å utøve. En av våre beste spillere før han ble byttet ut til fordel for Dembele.

Busquets (7): Jobbet godt sammen med Paulinho på midten for å holde kontrollen på midtbanen til Valencia. Har noen kritisk bra taklinger som avverger flere vanskelige situasjoner.

Suárez (3): Joda, han scoret et mål. Men det var alt han fikk til idag. Kan nesten ikke huske at han avleverte en god pasning gjennom hele kampen og roter forferdelig når sjansen bø seg. Ikke godt nok til en spiller av hans kalliber.

Messi(4): På lik linje som Suárez var det lite som klaffet for Leo lørdag kveld. Riktig nok var han god de siste 15 minuttene av kampen, men det var ikke da laget trengte en Messi i form. På det tidspunktet virket nesten kampen avgjort. Får pluss i boka for «assisten» til Iniesta som burde blitt mål.

Innbyttere

Dembele: (3) Kom inn for å skape liv og røre på høyrebacken, men sørger for å slippe Valencia inn i kampen igjen med en unødvendig hard takling ute ved kanten av 16 meteren. Ellers fikk han ikke til stort annet.

Denis Suárez: (3) Får ballen servert på sølvfat av Leo Messi til å punktere kampen, men det klarte han ikke og dermed ingen sterk karakter på unggutten.

Semede: (-) For lite spilletid.