Kampen startet på verst tenkelig måte da Roma gikk rett i strupen på FC Barcelona. Etter høyt press de første minuttene slo De Rossi en fantastisk pasning fra egen banehalvdel i bakrom til en Dzeko som hadde klart å løpe ifra Umtiti. Alene med keeper skal man vel aldri slippe en vill bosnier som banket inn 1-0 og da fikk Roma blod på tann.

Resten av omgangen bestod av enormt press og mange nesten sjanser til Roma, og sett bort ifra to frispark til Leo Messi fikk ikke katalanerne muligheten til noe som helst offensivt. Både Dzeko og Schick var begge svært nære 2-0 men første omgang endte, heldigvis for FC Barcelona, 1-0.

Andre omgang status quo?

Det samme gjentok seg jo også i andre omgang, som om det var skrevet i stein. Piqué tok tak i hånda til Dzeko og dro han ned som siste spiller, noe heldig som ikke fikk rødt kort imot seg men straffe ble gitt til AS Roma. Den tok De Rossi sikkert som den og banket ballen til høyre forbi en sjanseløs Ter Stegen, 2-0.

Det tok hele 83 minutter før AS Roma fant sitt tredje mål etter at FC Barcelona ga ifra seg hele ledelsen og sjela si i tillegg. Umtiti ga ifra seg en corner i en pressa situasjon. Den utnyttet Roma på perfekt måte og stanget inn 3-0. På dette tidspunktet var Roma videre og ikke FC Barcelona.

Valverde kastet utpå det han kunne når resultatet var som det var, men laget klarte ikke å komme nærmere og dermed røk FC Barcelona ut av Champions League.

Vurderinger

Ter Stegen (2): Krise forsøk på redning på 1-0. Ingen imponerende visning videre heller.

Semedo (2): Gjorde mange forsøk fremover men slet stort defensivt.

Piqué (1): Null kontroll bakover. Slipper Dzeko til alt for lett.

Umtiti (1): Helt likt sin partner i forsvaret. Dzeko får leke seg på grunn av disse to.

Jordi Alba (2): God fremover på banen de få gangene han fikk muligheten, kanskje en av de bedre på laget. Men på et lag som fikk til så lite offensivt er det utrolig at man ikke bruker styrken til Alba offensivt. Får en forferdelig oppgave bakover på banen, og blir kledd naken der.

Rakitic (2): Helt ok i første omgangen, mister fullstendig kontrollen midtveis i andre omgang.

Iniesta (1): Helt forferdelig kamp av kapteinen. Gjorde null og niks i hele kampen.

Roberto (2): Eneste løpsvillige spiller på laget. Men klarte ikke å ta kontrollen på høyreving.

Busquets (2): Grei kontroll på kampen innledningsvis, men svikter i andre omgang på midten.

Suárez (2): Nope. Ikke ikveld heller klarte Suárez å score. Vilje, men ikke evne til å snu skuta når det trengs for laget.

Messi(2): Noe er tydligvis feil om dagen for Leo. Ingenting går hans vei. Skuffende oppgjør og skuffende frispark.

Innbyttere

Gomes: (1) Skal liksom trygge seieren når han kom inn, men gjorde ikke annet enn det Iniesta klarte på banen – ingenting.

Dembele: (-) For lite spilletid.

Paco: (-) For lite spilletid.

Trener:

Valverde: (1) Jeg vet vi ikke har for vane å dømme treneren. Men idag var det taktisk bom på alle plan. Undervurderer motstander. Tar for gitt at vi har 3 måls ledelse. Bytter ingen spillere når man ser alt går imot eget mål. Gjør ingen endring på taktikk for å demme opp for motstander. Dette var virkelig ikke det vi trengte denne sesongen Ernesto – mon tro om dette er godt nok for ledelsen i FC Barcelona.

Uansett – Gratulerer AS Roma. Fortjent går dere videre etter to kamper hvor dere var bedre enn FC Barcelona. Vi håper dere tar rotta på resten av lagene igjen i Champions League og tar hjem seieren til vidunderlige supportere som støttet dere gjennom tykt og tynt. Gracias por el juego.