Den tredje utgaven av supercupen i Catalonia gikk av stabelen onsdag kveld, og det ga en mulighet for de mindre erfarne spillerne i både A og B-laget til å skinne. Med hele tolv spillere hvilt til kampen var det likevel bare Carles Aleña og Jorge Cuenca fra Barça B som spilte fra start. Det gjorde plass til Yerri Mina og Ousmane Dembélé til å bli varmere i den blårøde trøya. Espanyol på deres side hvilte også de største stjernene, men hadde en startellever bestående utelukkende av spillere fra A-laget.

Misbrukte sjanser og sterk Cillessen

Hadde det ikke vært for sjansesløseriet i begge ender kunne kampen vært en målrik affære allerede etter førsteomgang, men ingen maktet å treffe nettmaskene. Som vanlig hadde Barça mye ball, men det holdt ikke med bare ball i beina. Denis Suárez måtte tidlig ut med en skade i lysken.

Flere unggutter slapp til utover i kampen, deriblant Marcus McGuane som er den første engelske spilleren å finne i Barcelonadrakt siden Gary Lineker som spilte for Barça fra 1986 til 1989, men det hjalp lite på resultatet. Espanyol fikk en god del sjanser gjennom kampen, men Jasper Cillessen voktet buret godt og holdt smultringen kampen ut.

Da straffekonkurransen ble satt i gang satte både Paco Alcácer, Sergi Palencia, Yerri Mina og Abel Ruiz sine straffer sikkert, men Espanyols Sergi Darder sendte sitt forsøk til himmels. Da Cillessen etter det reddet José Manuel Jorados straffe ble seieren spikret for den blårøde, riktige, siden av byen.