Første omgang

Det startet svært rolig med sjanser til begge lag, riktig nok var det kun FC Barcelona som kom til de store sjansene. Messi forsøkte seg tidlig med et frispark mot høyre kryss som ble avverget av keeper. Få minutter etterpå fikk han sjansen igjen fra nesten samme posisjon. Det kunne virke som om han har sett igjennom kampen til Atl. Madrid, for han banket til ballen likt som Griezmann i det motsatte kryss. Da sto det 1-0 etter 25 minutter.

Ellers var det relativt lite som skjedde i første omgang, flere gode kombinasjoner offensivt for FC Barcelona men for det meste stillingskrig på midtbanen fra begge lag.

Andre omgang

Denne omgangen startet på en veldig spesiell måte, Roberto var såvidt borti motstander innenfor 16 meteren og dommer Lahoz dømte straffe – til stor forundrelse fra både kommentator og FC Barcelona sine spillere. Straffen satt Calleri kaldt under tverrlegger og lagene var dermed like langt.

Resten av kampen bar preg av et defensivt Las Palmas og et særdeles svakt Barcelona. Ingen store sjanser til katalanerene som virket svært lite interessert i 3 poeng, og dermed en trist 1-1 kamp der FC Barcelona taper to viktige poeng i krigen om La Liga tittelen.

Vurderingene

Marc-André ter Stegen (6): Kan ikke anklages for å ikke redde straffen, men har ikke nevneverdig problemer med å holde buret rent i etterkant.

Aleix Vidal (3): Fikk til svært lite de 56 minuttene han var på banen. Utrolig at han fikk starte andre omgang. Mistet ballen ved flere anledninger og mange feilpasninger.

Vermaelen (5): Ikke akkurat en kamp å rope hurra for, men Vermaelen gjorde jobben – faktisk bedre enn Umtiti. Men slet stort med å få satt igang det offensive spillet til FC Barcelona.

Samuel Umtiti (3): Ufattelig mange ballmiss og rot bakover på banen. Virket som om hodet ikke helt var med denne gangen.

Lucas Digne(3): På lik linje som Umtiti klarte han ikke å gjøre stort på venstrebacken.

Sergi Roberto (5): Slet ikke nevneverdig bakover og var farlig frempå mot slutten av kampen,

Sergio Busquets (4): Svak kamp av blekkspruten. Ingen gode offensive bidrag og heller ikke god kontroll bakover. Flere ballmiss og svake involveringer.

Paulkinho (3): Gjorde svært lite ut av sine minutter på banen. Dårlig i oppspillsfasen og klarte ikke demre opp for Las Palmas sin midtbane. Byttet ut helt riktig etter 62 minutter til fordel for Rakitic.

Lionel Messi (8 BB): Alt må igjennom Messi om dagen for at det skal bli mål. Fantastisk frispark til 1-0 ledelse. Sørger for 5 gule kort hos Las Palmas som virket å ha bestemt seg for å ta de gule kortene istdetfor å la Messi komme til sjansene. Trist å se for en Barcelona supporter, men slik kan man velge å spille fotball. Uansett kveldens beste spiller på banen.

Andres Iniesta (4): Uvanlig mange ballmiss denne kampen med svært lite evne til å påvirke vår offensive kraft. Joda, han gikk på noen løp og hadde god driv med ballen, men avleveringene var det absolutt ingen kvalitet over i denne kampen. Byttet ut til fordel for Dembele etter 75 minutter.

Luis Suárez (3): En stor sjanse. Det var alt Suarez fikk til denne kvelden. Usedvanlig svakt, men kanskje forventet mtp avventende gule kortet han kunne ha fått ved aggresivt spill.

Innbyttere

Coutinho (5): Kom inn for en svært svak Aleix Vidal og klarte ikke sette et spor etter seg.

Rakitic (5): Kom inn til fordel for en svak Paulinho etter 62 minutter. Ikke han heller klarte å presse frem noen store sjanser for laget.

Dembele (6): Var en av de bedre innbytterne, men resten av laget klarte ikke å følge løpene hans.