Med en viktig 1–0-seier i lomma fra første oppgjør hadde Barcelona en viktig fordel ved inngangen til denne kampen.

Et påskrudd Valencia viste allerede fra de første minuttene at de mente alvor i å skaffe seg finalebillett til årets Copa del Rey. Med kampens første skudd på mål og en meget stor sjanse da Rodrigo headet i tverrliggeren, var Valencia kun centimetere fra å sende Mestalla-publikumet til himmels i de første minuttene i kampen.

Etter dette tok Barcelona mer kontroll på førsteomgangen, uten at de kunne spille komfortabelt av den grunn da Valencia var flinke til å bruke overgangsmulighetene sine.

Coutinho inn etter hvilen

Litt Liverpool-magi var det som skulle til for Barcelona i andreomgang. Valencia stormet i angrep etter starten av andreomgang, men ved en kontring satte nyankommer Philippe Coutinho inn 1–0 assistert av Luis Suárez etter godt forarbeid av uruguayaneren. Hans første mål for klubben skulle også vise seg og bli et veldig viktig mål.

Så skrudde Valencia på motoren for alvor da Guedes og Soler kom inn. Etter et bra trykk mot Barças mål og et par gode sjanser dukket Cillessen opp med en monsterredning fra en avslutning av Gaya fra fem meter! Nederlenderen holdt nullen og Barcelona satt istedenfor inn 2–0 ved Ivan Rakitic like etterpå da kroaten fikk ballen servert på sølvfat rett utenfor sekstenmeteren og kontant satte inn spikeren i kista for gjestene.

Vurderinger

Jasper Cillessen (8): Valencia var aggressive i starten og fyrte løs mot nederlenderen som holdt buret rent, blant annet med hjelp av tverrliggeren. Men i andreomgang vartet Cillessen opp med en utenomjordisk redning som holdt smultringen i live for Barça. Solid i dag, Jasper.

Sergi Roberto (6): Spiller en god kamp Roberto. Barcelona som pleier å være ganske venstrevridde i sin spillestil, men i dag var det motsatt. Roberto støttet godt opp om angrepsspillet, men etterlot da også rom for Valencia på deres venstrekant. Omtrent alt de skapte kom fra Robertos back og det gir naturlig litt minus i boka for gutten som fylte 26 år i går.

Gerard Piqué (5): Blir haltende litt på etterskudd hele veien i dag, og det var nok godt for Piqué å få hvile litt istedenfor å fullføre denne kampen. Hadde tydelig ubehag i det ene låret, men vi får satse på at det ikke går utover blant annet de viktige kampene mot Chelsea som står for tur om to uker.

Samuel Umtiti (6): Påtok seg den ledene rollen i forsvar i dag og spilte en grei kamp, men Valencia var farlige frampå og kunne/burde satt både en og to mål. En vanskelig kamp for både Umtiti og sin stoppermakker som dog kom helskinnet fra det til slutt der en Copa del Rey-finale venter.

Jordi Alba (7): Utrettelig jobbing og god både defensivt og offensivt i dag.

André Gomes (5): Spiller en helt ok kamp uten å utmerke seg på noe som helst område, derfor Valverde skjønte at Gomes ikke kom til å bli toneangivende nok til at han fikk fullføre kampen. Byttet ut til fordel for Coutinho etter pause.

Ivan Rakitic (7): Brukte lang tid på å komme inn i rytmen, men da han først gjorde det kronet han det hele med en scoring og får naturligvis pluss for det.

Sergio Busquets (8): Usynlig god som alltid, Busquets.

Andrés Iniesta (7): Don Andrés spares som vanlig etter en kamp som krevde mye, spesielt de minuttene han spilte. Det er viktig at kapteinen vår er i form til den meget viktige vår-parten av sesongen.

Lionel Messi (8): Som vanlig er det argentineren som står for det meste Barcelona skaper, spesielt i førsteomgang. Men det er en vanskelig motstander han møter i dag, og de drar, sliter og river i ham. På et tidspunkt ble han til og med forsøkt avkledd av Coquelin. Likevel klarer Messi å skape såpass med uroligheter at han er svært nære ved å putte selv i dag, men det ble bare med nesten i dag. Likevel spiller han en sterk kamp.

Luis Suárez (9 BB): Uten Suárez i dag er det vanskelig å se for seg at dette skulle ende med seier. Til tross for at Messi var god, Rakitic avlsuttet veldig godt, og Coutinho kom innpå og satte inn sitt første i Barça-trøye ble vi i dag vitne til hvorfor den knallharde jobbingen til Suárez er så viktig. Det skapte både 1–0 og 2–0-målet i dag, og selv om uruguyaneren fortsetter å løpe i offside ble arbeidsjernets vilje og utholdenhet matchavgjørende.

Innbyttere

Philippe Coutinho (8): For en match å score sitt første mål i! Spiller kanskje ikke opp til en karakter 8 totalt, men dette er så gøy og viktig for brasilianeren at undertegnede moser inn en høy karakter for gledens skyld.

Paulinho (5): Kommer inn og rekker ikke utmerke seg hverken på den ene eller andre måten.

Yerri Mina (8): Også her er det alt for liten tid til å egentlig gi noe karakter, men at Mina endelig fikk sin debut og erfare noen få minutter i en såpass viktig kamp gjør at han får en god start av undertegnede for motivasjonens skyld videre.