1. omgang

Hele 1. omgang bestod av dominerende ballbesittelse fra FC Barcelona, men det var Alaves som dro det første stikket. Etter at Messi mistet ballen var det raske kombinasjoner fra Alaves som fikk ballen frem til en helt umarkert Guidetti som kunne løpe gjennom hele Barcelona sin banehalvdel og score enkelt. Da var oppgaven enkel for Alaves, forsvar til du dør.

2. Omgang

Og det gjorde Alaves så til de grader med bravur. Ingenting virket som om skulle gå forbi keeperen til Alaves, men da et innlegg fra kaptein Iniesta ble svingt inn på bakre stolpe var det en mann som ville ha kampen annerledes – Suarez på helvolley – innom armen til Piqué og i mål, 1-1 og etter 72 minutter var lagene like langt.

84 minutter inn i kampen fikk Barcelona frispark på 20 meter. Da var det kun en mann som kunne redde resultatet denne kvelden. Ingen annen prikker ballen like lekkert i mål som argentineren fra Rosario, og denne kvelden var det han som fikk gleden av å sikre seieren til ellevill jubel fra supporterene.

Og slik ble sluttresultatet til tross for at Alaves kanskje hadde fortjent mer, da FC Barcelona virkelig ikke var skrudd helt på denne søndag kvelden.

Vurderinger

Ter Stegen: (6) Fikk ikke stort å jobbe med men var svært god i feltet når ballene ble løftet inn. Derimot sjanseløs på Guidetti sitt skudd.

Semedo: (2) Hadde så å si ingenting å gjøre bakover på banen, og da burde man kunne forvente mer i angrep. Bidro med svært lite og ble tatt av grunnet dårlige prestasjoner.

Piqué: (3) Gjør en stor feil på målet imot og trekker sammen med Rakitic ned for å bryte av ballbanen, men når begge gikk fikk Guidetti gå helt alene inn til mål. Er ellers ikke god med ballen i beina og får ikke satt igang spillet bakfra slik vi er vant til å se Piqué.

Umtiti: (4) Solid førsteomgang med mange gode klareringer og trygg med ballen. Men i andre omgang ble det mye rot, og klarte heller ikke som sin makker å sette igang spillet bakfra og mistet også ballen ved flere farlige posisjoner.

Digne: (3) På lik linje som Semedo hadde han lite å bidra med fremover på banen. Burde klare å utfordre mer på ving og hjelpe med å skape rom men klarte svært lite. Frempå med eneste sjansen til FC Barcelona i første omgang.

Paulinho: (2) Ingen god kamp fra Brasilianeren. Slet med å sette sitt spor på midtbanen og mistet ballen ved flere tilfeller.

Coutinho: (4) Ivrig og flink fremover i første omgang men ble aldri helt kompis med ballen eller spillerne på laget. Ingen spesielt god kamp av Coutinho.

Rakitic: (4) Bommet stort sammen med Piqué på målet imot og ga Guidetti muligheten alene med keeper. Rakitic er førsteforsvarer og gjør rett i å støte, men burde hatt bedre kommunikasjon med Piqué. Ellers flere feilpasninger og ikke god på å sette i gang angrep.

Iniesta: (6 BB) Tok kontroll på kampen når laget trengte det som mest, fantastisk innsvinger og løp før 1-1 målet. Drev andre omgangen alene da ingen andre ville være med å spille fotball.

Messi: (5) Svært svak kamp av Argentineren. Mistet ballen utallige mange ganger og klarte aldri sette sitt merke på kampen. Fantastisk å se han redde kampens tre poeng, men ingen god gjennomføring.

Suárez: (4) Som sin angrepsmakker var det svært lite som fungerte for uruguyaneren. Scorer et flott mål, men var ellers svært lite delaktig i at de tre poengene ble igjen i Barcelona.

Innbyttere

Roberto: (6) Bidro med en gang han kom inn og skapte en helt annen dimensjon i angrepet. Holdt godt på bredden og skapte mye farligheter ute på høyre.

Alba: (5) Fikk ikke like mye sving på sakene offensivt som Roberto, men gjorde en grei figur.

Paco: (3) Svært usynlig, selv om det var han som skaffet laget frispark som senere ble omgjort til mål.