1. omgang

Første omgang startet rolig der begge lag fikk noen få små sjanser før Alba og Leo Messi kombinerte til 1-0 etter bare 13 minutter. To minutter seinere i neste angrep gjorde superduoen det enda en gang. Denne gangen en rolig rullende ball inn til Leo som bare rullet ballen videre i mål bak en utspilt keeper til 2-0. Da hadde lagene bare spilt i 15 minutter og det virket som om dette skulle bli en festkveld for de blå og røde.

La oss snu litt på målscorer og assisterende spiller. 27 minutter inn i kampen finner Messi med en utsøkt pasning superpartneren Jordi Alba som banker ballen bak keeper nok en gang. Det samarbeidet mellom Leo og Jordi ser man ikke ofte på fotballbanen.

Historien stoppet ikke der, for etter 30 minutter var det Pione Sisto som skulle spille ballen tilbake til keeper uten å sjekke om Luis Suarez lå og ventet. Det gjorde han og fikk ballen perfekt levert av dansken og gjorde som han alltid gjør – banket ballen kontant i nettet til 4-0 på kun en halvtime.

Bortsett fra 2 annuleringer på Suaréz i offside, hvorpå en var riktig og en var feil, skjedde det ikke stort mer i første omgang.

2. omgang

Valverde gjorde et bytte etter første omgang. Piqué gikk av til fordel for Vermaelen ettersom resultatet virket på det tidspunktet sikret og avansement i boks. Kort tid etter hadde begge lag gjort alle bytter og for Barcelona gikk Messi og Iniesta av for å gi spilletid til Dembélé og Arnaiz.

Og med 6 bytter gjort før 62 minutter var spilt betød det en veldig stille andreomgang. Ingenting nevneverdig å melde hjem om før Rakitic steg alene opp på corner og banket ballen sikkert i nettet med hodet, 5-0. Dermed var grisen slaketet og på vei hjem til Andalucia, og kvartfinale billett sikret med klar margin, nemlig 6-1 sammenlagt.

Vurderinger

Cillessen: (7) Ble ikke utfordret spesielt mye torsdag kveld, men utrolig flink på å sette igang spill og holde ballen i laget. Vanskelige baller tilbake fra medspillere håndterte han i tillegg meget godt.

Semedo: (4) Rotet med ballen i beina hele kampen og hadde mange balltap. På ingen måte imponerende og heldig som ikke forærer Celta Vigo med både ett og to mål.

Mascherano: (6) God kontroll hele kampen sammen med Piqué. Mon tro om dette var argentinerens siste kamp for FC Barcelona.

Piqué: (7) Kontrollerte godt i forsvar med Mascherano de første 45 minuttene. Blir ikke nevneverdig satt på prøve av Iago Aspas og gjengen, men hadde noen flotte brytninger og klareringer når det trengtes.

Alba: (9-BB) Opp, ned, opp og ned. Strålende både offensivt og defensivt. 3 målpoeng, og rett og slett fantastisk link med Leo Messi. Fortjente absolutt å bli utmerket som banens beste i denne kampen.

Rakitic: (6) Relativt anonym kamp fra Rakitic, med svært lite offensiv drivkraft.

Busquets: (7) Helt rå på å holde Celta borte fra vårt eget mål og sikre at Celta aldri fikk startet kontringen eller spilt seg igjennom midtre ledd til FC Barcelona. Noen frekke avleveringer som får publikum til å reise seg fra setene.

Iniesta: (7) Spilte kveldens kamp med lek for øyet og hadde noen flotte innvolveringer. Lite involvert offensivt denne kampen men noen smekre detaljer kan absolutt noteres ned for den legendariske midtbanespilleren.

Gomes: (5) Anonym gjennom hele kampen. Gjorde dessverre svært lite ut av seg, men fikk heller ikke lagkameratene med seg. De gangene han lyktes virket det som om lagkameratene ikke hadde troa på at han skulle klare det og innleggene så relativt komiske ut.

Messi: (8) Fikk hele 60 minuter å boltre seg på mot Celta forsvaret og skapte rett og slett kaos for hele forsvarsfireren. Historisk rå assist til Jordi Alba, to flotte scoringer etter magisk forspill av Alba og en kalaskveld når vi summerer opp kveldens innsats.

Suárez: (6) Flott mål etter et godt gjennomspill. Ellers veldig aktiv og flink på små flater. Ikke like klinsk i pasningene sine denne kampen.

Innbyttere

Vermaelen: (7) Meget god kontroll bakover og hiver seg inn der det trengtes og avklarer godt. Kampen er mer eller mindre over når han kom inn og fikk ikke stort å bryne seg på.

Dembélé: (6) Et flott raid som viser prov på at dette er et vidunderbarn som kan bli noe stort i FC Barcelona. Men denne kampen blir nok bare en av de kampene hvor formen skulle trenes tilbake.

Arnaiz: (6) Aktiv, løper og virker uerfaren. Men får en farlig sjanse midtveis i andre omgang som han kunne omsatt til mål.