Barcelona startet kampen med å skape sjanse på sjanse, men uten å finne nettmaskene. Messi, Suárez, Iniesta og Rakitic hadde alle sine forsøk, men så etter 22 minutter med et voldsomt trøkk kom til slutt den første scoringen, signert Paco Alcacer. Suárez slo en ball fra midten over til en fremadstormende Paco, pasningen ble litt kort, men Escudero fikk en svak touch på ballen som satte Alcacer fri foran mål der spanjolen ikke hadde noen problemer med å sette inn 1–0.

Treig start på andreomgang

Etter en meget sterk førsteomgang der Sevilla ble rundspilt ble starten på de siste 45 mindre god. Barça virket å være i pausemodus fortsatt som gjorde jobben enklere for gjestene. Og fra en corner satte Pizarro inn sitt første mål for Sevilla etter et sterkt hodestøt, og dermed stod det 1–1.

Drøyt en times spill var gått da Paco bestemte seg for å takke ordentlig for tilliten fra start og putte inn 2–1-målet. Rakitic avanserte på høyrekanten og så Alcacer stå klar i feltet til å ta imot et innlegg. Kroaten sendte avgårde et pent innlegg fra silkefoten sin som Paco styrte enkelt i mål, og med det avgjorde han dette oppgjøret mot Sevilla før han ble byttet ut til fordel for Deulofeu.

Vurderinger

Ter Stegen (7): Særdeles god i pasningsspillet i dag, tyskeren. Måtte se en ball treffe nettmaskene i dag ved en heading som var omtrent umulig å redde. Ellers er det ikke veldig mange sjanser ter Stegen måtte hanskes med.

Semedo (7): Ved flere anledninger kom tempoet til Semedo til godt bruk for Barça. Det er fortsatt forbedringspotensiale – og potensiale generelt – hos portugiseren som tok vare på sjansen fra start i dag.

Piqué (9 BB): I motsetning til Suárez som også har hatt en dårlig sesongstart, har Barcas stopperkjempe tatt seg opp og gradvis spilt bedre og bedre kamper. I dag spiller han etter undertegnedes mening sin beste kamp denne sesongen og er atpåtil nære ved å kline en ball i krysset. Meget sterk kamp av stopperkjempen vår.

Umtiti (8): Får brukt fysikken sin godt i dag og spiller i det hele tatt en sterk kamp. Er nære ved å sende Sevilla i ledelsen etter en tabbe tidlig i kampen, men utenom dette stod både Umtiti og makker Piqué godt i forsvaret.

Alba (6): Spiller en god kamp med sine vante løp framover. Stilner litt i andreomgang og da ender undertegnede på en midt-på-treet-vurdering.

Rakitic (7): Spilte en god kamp og dro også med seg en målgivende mot gamleklubben.

Busquets (7): Har noen øyeblikk der man nesten må klø seg i øynene over overblikket og ferdighetene han innehar, men det er ikke alt som stemmer i dag heller. Dog en kamp over middels for Sergio.

Iniesta (8): Spiller en meget god time før han blir byttet ut til fordel for Paulinho. Ble frarøvet en målgivende fra Suárez og var nære scoring selv ved et langskudd. Kanskje hadde kampen fått en mer komfortabel seier dersom illusjonisten hadde fått flere minutter.

Messi (9): Noen ganger kan man merke på Messi at i dag er han klin umulig å ha med og gjøre. I dag var en sånn dag. Men for en såpass bra dag skaper han ikke så mye som vi kanskje er vant til. Går seg mye fast i Pizarro og co. men samtidig får han ikke særlig hjelp av angrepskollega Suárez, så noe må han jo finne på. Alt i alt en god kamp av Messi som også i dag viser noen øyeblikk med magi.

Alcacer (8): Scorer kampens første mål, som også var hans første i La Liga i år og er nære ved å score nummer to bare minutter senere. I dag er det mer flyt i spillet når Paco spiller enn henholdsvis Deulofeu som har pleid å starte i fraværet av Dembélé. Rett før han byttes ut setter han til og med inn mål nr to etter et innlegg fra Rakitic. En drøy time med sterkt spill fra spanjolen.

Suárez (2): Det vil seg fortsatt ikke for uruguyaneren, og man kan begynne og lure på om det vil snu i det hele tatt. Frarøvet Iniesta for en nydelig målgivende i starten av kampen og har generelt sett en del merkelige involveringer jevnt og trutt. For litt pluss for en heldig målgivende.

Inbyttere

Paulinho (5): Får en halvtime til å vise seg fram, men gjør ikke stort.

Deulofeu (5): Samme med Deulofeu som Paulinho.

Mascherano (N/A): For lite spilletid.